Підтримка Заходом України має бути більшою, ніж два роки тому - польський політик

Підтримка Заходом України має бути більшою, ніж два роки тому - польський політик

Укрінформ
Країни Заходу мають підтримувати сьогодні Україну у військовому, гуманітарному, економічному вимірах не менше, а навіть більше, ніж два роки тому.

Таку думку в коментарі Укрінформу висловив голова комісії Сейму Польщі з питань ЄС, заступник лідера парламентської партії "Польща 2050" Міхал Кобоско.

За його словами, ніхто не думав, що ця війна триватиме так довго, але вона досі триває, і у Польщі усі під величезним враженням від надзвичайних зусиль українських військових та цивільного населення.

"Сьогодні Україна має отримати всю необхідну підтримку з боку західного світу, тому що українці після двох років війни можуть бути стомлені та виснажені цією війною. Західний світ, який не має війни, має сьогодні підтримувати Україну військовою, фінансовою і гуманітарною допомогою не у меншій мірі, ніж це було два роки тому, а навіть у більшій", –підкреслив політик.

Читайте також: Польський політик зв’язався з бійцями на передовій і висловив Україні підтримку

На його переконання, західний світ має остаточно зрозуміти, і у Польщі це розуміють, що Путін має агресивні плани стосовно усієї Європи – як Центральної і Центральної-Східної, зокрема країн Балтії, Польщі, Румунії, Грузії, Молдови, так і Західної Європи.

"Відтак, сьогодні допомога Україні – це допомога усій Європі, адже сьогодні Україна, захищаючись від російської навали, захищає Європу від російської агресії", – наголосив політик.

Він зауважив, що Путін має хвору уяву і марення про відбудову радянської сфери впливу в Центрально-Східній Європі. Натомість по тому, як він веде війну, видно, що він не зважає на життя простих людей, для нього не має значення, чи знищуються школи, лікарні.

"Він – диктатор, і для нього важлива лише влада за будь-яку ціну. Цьому має протидіяти Європа за підтримки США", – підкреслив Кобоско.

Читайте також: Друга річниця вторгнення: заяви світових лідерів на підтримку України

Як повідомляло агентство, президент Франції Еммануель Макрон після стратегічної зустрічі у Парижі лідерів більшості держав ЄС заявив, зокрема, що Європа допоможе Україні взяти ініціативу та діяти спільно в момент, коли є невизначеність з боку США щодо допомоги. Результатом стратегічної зустрічі лідерів країн в Парижі стало створення коаліції для завдання далекобійних ракетних ударів.

Фото: Юрій Банахевич/Укрінформ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-