Польський політик зв’язався з бійцями на передовій і висловив Україні підтримку

Польський політик зв’язався з бійцями на передовій і висловив Україні підтримку

Фото
Укрінформ
Голова комісії Сейму Польщі з питань ЄС, заступник лідера парламентської партії “Польща 2050” Міхал Кобоско провів у суботу відеоконференцію з бійцями одного з бойових підрозділів ГУР, який перебуває у зоні бойових дій.

Політик запевнив українських військових у подальшій підтримці Польщею України у протистоянні російській агресії, а українські військові подякували за допомогу і закликали Варшаву продовжувати підтримку Києва, передає кореспондент Укрінформу.

Кобоско підкреслив, що у другу річницю російської агресії Польща перебуває думками з українцями і весь час закликає США та країни ЄС надавати Україні військову допомогу, аби Київ міг ефективно захищатися від РФ.

Читайте також: Друга річниця вторгнення: заяви світових лідерів на підтримку України

“Ніхто не думав, що війна триватиме два роки. Ви неймовірні в опорі російському агресору. Ви робите надзвичайні справи, на які Європа дивиться із захопленням. Ми в Польщі повністю усвідомлюємо, що, затримуючи російського агресора у себе, ви гальмуєте його експансію на Польщу, на країни Балтії, на всю Європу”,- підкреслив польський політик.

Він зазначив, що на сьогодні в Європі є все більше розуміння того, що ризик агресії існує проти всього континенту.

За словами заступника лідера парламентської партії, Польща зробила і продовжує робити дуже багато для України, поляки "відкрили свої серця і домівки для українців". Натомість, якщо і є проблеми у двосторонніх відносинах, наприклад, у сфері сільського господарства, то “сьогодні це не найважливіше”.

“Найважливішою для нас є підтримка України і щоб переконати усіх на Заході, що час допомагати Україні саме тепер, а не через рік чи два”, - підкреслив голова комісії Сейму Польщі з питань ЄС .

Своєю чергою український військовий подякував польському політику за всебічну підтримку України, за надання прихистку для українських жінок і дітей. Він зазначив, що українці на фронті активно використовують польське озброєння, зокрема САУ Krab, бронетранспортери Rosomak та інше озброєння. Водночас боєць підрозділу ГУР зауважив, що цього озброєння недостатньо, враховуючи масштаби наступу агресора.

Він зауважив, що через польсько-український кордон проходять логістичні шляхи постачання озброєння.

“Тому ми були б дуже вдячні за швидке розблокування кордону, оскільки для нас це питання дуже критичне у такий важкий час”, - наголосив український військовий.

На запитання польського політика, чого саме потребує на сьогодні українська армія на першій лінії, український військовий підкреслив, що армія потребує систем ППО, літаків та іншої техніки й озброєння, аби захищати не лише Україну, але й усю Європу.

Читайте також: Українці в усьому світі проводять акції у другу річницю повномасштабної війни

“Тому чим краще, швидше і більше надходитиме озброєння, тим українські військові краще робитимуть свою роботу”,- наголосив боєць спецпідрозділу ГУР, подякувавши польській стороні за підтримку і допомогу.

Як повідомляв Укрінформ, президент Польщі Анджей Дуда, прем’єр-міністр Дональд Туск, глава МЗС Радослав Сікорський та багато інших польських політиків у другу річницю російської агресії у соцмережах підкреслили солідарність із Україною у подальшій боротьбі з російським агресором.

Фото: Юрій Банахевич/Укрінформ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-