Зеленський звернувся до учасників паризького саміту з підтримки України

Зеленський звернувся до учасників паризького саміту з підтримки України

Відео
Укрінформ
Від початку року російська авіація скинула 3,2 тисячі керованих авіабомб на населені пункти України і позиції Сил оборони, тож одним із головних завдань є позбавити Росію переваги у небі, а також у фінансуванні агресії та політиці.

Про це заявив Президент Володимир Зеленський у зверненні у відеоформаті до лідерів країн Європейського Союзу та США, які беруть участь у саміті щодо підтримки України у Парижі, передає Укрінформ із посиланням на пресслужбу ОП

За словами глави держави, лише від початку цього року й до 24 лютого російські літаки скинули 3203 керовані авіабомби на українські міста й села та фронтові позиції Сил оборони. Зокрема, під час нещодавньої російської атаки на місто Костянтинівка на Донеччині пошкоджено понад 50 об’єктів: залізничний вокзал, церкву, аптеку, вісім багатоквартирних будинків і десятки магазинів.

Відео: Офіс Президента

За його словами, цього року необхідно спільно працювати над тим, щоб Росія втратила свою смертоносну перевагу у небі, як вона вже втратила свою перевагу на землі та в морі.

«Маємо довести, що можемо позбавити Росію переваги і в небі, і у фінансуванні агресії, і в політичній площині. Це – завдання року», – наголосив Зеленський.

Він також розповів лідерам про потреби Сил оборони, зокрема щодо посилення повітряного щита України для захисту життів людей та інфраструктури.

Президент акцентував на важливості нарощування спільного виробництва зброї та боєприпасів, взаємодії в кіберпросторі тощо.

Також, за його словами, цей рік має стати часом конфіскації російських активів і посилення санкційного тиску на державу-агресора.

Зеленський подякував Президентові Франції Еммануелю Макрону за проведення цієї зустрічі, нещодавно підписану двосторонню безпекову угоду в межах Спільної декларації G7 та за кожну цінну пораду щодо захисту України.

Читайте також: Безпека і допомога Україні: Дуда сказав, про що говоритимуть на зустрічі у Парижі

«Ми в Україні справді цінуємо те, що в нас є такі друзі. Я дякую кожному лідеру, кожній державі, які допомагають нам протягом уже двох років цієї страшної повномасштабної війни. Разом ми вже врятували мільйони життів. І так само разом ми маємо гарантувати, що Путін не зможе знищити наші досягнення й не зможе розширити свою агресію на інші народи», – заявив Президент.

Як повідомляв Укрінформ, президент Франції Еммануель Макрон на відкритті міжнародної конференції з підтримки України в Парижі заявив, що Європа має діяти швидше з огляду на зростання загрози безпеці з боку Росії, а також потрібен рішучий прорив у розумінні потреб України.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-