Конференція з підтримки України: Макрон заявив, що потрібен рішучий прорив

Конференція з підтримки України: Макрон заявив, що потрібен рішучий прорив

Укрінформ
Європа має діяти швидше з огляду на зростання загрози безпеці з боку Росії, а також потрібен рішучий прорив у розумінні потреб України.

Про це заявив президент Франції Еммануель Макрон на відкритті міжнародної конференції з підтримки України в Парижі, передає кореспондент Укрінформу.

«Цей момент вимагає рішучих рішень і нового прориву. Мета сьогоднішньої дискусії полягає в тому, щоб поділитися всіма елементами, які допоможуть нам оцінити ситуацію та побачити, що саме ми можемо зробити більше, як на національному рівні, так і колективно. Більше з погляду бюджетної підтримки, військової допомоги, наявного потенціалу, а також у контексті виконання двосторонніх угод, які дехто з нас підписали нещодавно з Україною», - заявив французький лідер.

За його словами, практично всі країни, представлені на зустрічі лідерами, а також представники багатьох міжнародних організацій дійшли висновку, що «через кілька років ми повинні бути готові до того, що Росія може напасти» знову на інші країни, тому «дуже чітко бачимо, що наша безпека зараз під загрозою».

«Зараз Україні потрібно від нас більше, ніж ми вже зробили», - додав Макрон.

Читайте також: Зеленський натякнув на додаткову військову підтримку від Франції під час візиту Макрона в Україну

Він знову наголосив на «цілковитій рішучості» європейських лідерів не допустити перемоги Росії та підтримувати Україну стільки часу, скільки буде необхідно.

Як повідомляв Укрінформ, у Парижі проходить конференція на підтримку України. Запрошення на неї отримав 21 європейський лідер, зокрема канцлер Німеччини Олаф Шольц та президент Польщі Анджей Дуда, а також прем'єр-міністри країн Європейського Союзу, представники США та Канади, глава британського МЗС Девід Кемерон.

Фото: Еммануель Макрон / соцмережа X

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-