Макрон у понеділок говоритиме з європейськими лідерами про допомогу Україні

Макрон у понеділок говоритиме з європейськими лідерами про допомогу Україні

Укрінформ
На запрошення президента Франції Емманюеля Макрона 21 європейський лідер прибуде до Парижа в понеділок для участі в конференції на підтримку України. Вона розпочнеться в президентському палаці о 17:00 і триватиме "стільки, скільки буде потрібно".

Як передає кореспондент Укрінформу, про це, а також про коло учасників, розповів сьогодні на брифінгу Емманюель Бонн, дипломатичний радник французького президента.

"Наше послання буде полягати в тому, щоб показати нашу рішучість та зробити все можливе, щоб перемогти Росію. Ми не фаталісти, не налаштовані на приреченість і похмурість. Ми налаштовані рішуче", - сказав він. За словами радника, очільник Франції хоче досягнути "колективного стрибка вперед" у питанні допомоги Україні.

Робоча зустріч відбудеться у формі "дуже відкритої дискусії, яка має сприяти вирішенню критично важливого питання фінансової та військової підтримки України, в той час, коли американська допомога наразі заморожена, заблокована республіканськими суперниками президента Джо Байдена в Конгресі», - пояснив Бонн.

За словами речників Макрона, це – надзвичайна мобілізація в рекордно короткий термін. Оскільки рішення про проведення зустрічі ухвалили лише в суботу 17 лютого.

За попередньою інформацією, на рівні президентів очікується візит румунського польського, фінського та литовського глав держав, а також канцлера Німеччини Шольца, міністра закордонних справ Великої Британії Кемерона, прем'єра Іспанії Санчеса, прем'єр-міністра Нідерландів Рютте та його колеги з Бельгії де Кроо. Свою участь в зустрічі також на рівні глав урядів підтвердили Ірландія, Словенія, Хорватія, Чехія, Данія, Естонія, Фінляндія, Греція, Латвія, Люксембург, Норвегія, Португалія та інші.

Читайте також: Зеленський натякнув на додаткову військову підтримку від Франції під час візиту Макрона в Україну

Сполучені Штати Америки представлятиме помічник Державного секретаря США у справах Європи та Євразії Джим О'Брайен, а Канаду - міністр оборони Білл Блер.

За інформацією канцелярії Макрона, зустріч не буде приводом для оголошення про нові поставки зброї в Україну, а радше для мозкового штурму щодо шляхів підвищення ефективності та посилення координації між союзниками та Україною.

Нагадаємо, Президент Франції Емануель Макрон заявив, що усі угоди України про співпрацю та безпеку з іншими державами взаємодоповнюють одна одну, але історія вже навчила, що працюють лише конкретні зобов'язання, а не розпливчасті домовленості. Про це Макрон сказав на спільній конференції з Президентом України Володимиром Зеленським в Парижі після підписання двосторонньої безпекової угоди.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-