Кондратюк закликала Сейм Литви ухвалити резолюцію про нелегітимність виборів президента РФ

Кондратюк закликала Сейм Литви ухвалити резолюцію про нелегітимність виборів президента РФ

Фото
Укрінформ
Заступниця Голови Верховної Ради Олена Кондратюк закликала Сейм Литовської Республіки ухвалити резолюцію щодо невизнання легітимності президентських виборів у Російській Федерації.

Про це віцеспікерка українського парламенту повідомила під час брифінгу зі спікеркою Сейму Литви Вікторією Чміліте-Нільсен, передає кореспондент Укрінформу.

“Сьогодні (26 лютого — ред.) ми з пані Вікторією і колегами з литовського парламенту обговорили два важливих напрями — відкриття переговорів щодо членства в Європейському Союзі і повноправний вступ України до НАТО”, - зазначила Кондратюк.

Вона подякувала Чміліте-Нільсен за політичне лідерство, а Сейму Литви — за адвокацію України в цих питаннях.

Водночас заступниця Голови ВР додала: “Я попросила підтримати в литовському парламенті дві основні резолюції, які зараз важливі для України. Перша резолюція — щодо невизнання легітимності виборів у Російській Федерації в березні. Особливо це стосується того, що вибори Путіна хочуть провести на тимчасово окупованих територіях України. Для нас це дуже важливе питання. Ми просимо не визнавати легітимності цих виборів. Друга резолюція — щодо засудження примусово депортованих Російською Федерацією українських дітей”.

Читайте також: Кондратюк і віцеспікерка Молдови обговорили ситуацію у Придністров'ї

Своєю чергою спікерка Сейму Литви наголосила на готовності не визнавати президентські вибори в Росії.

Як повідомлялося, заступниця Голови Верховної Ради Олена Кондратюк перебуває з офіційним візитом у Литві.

17 березня у Російській Федерації відбудуться президентські вибори. Російська центральна виборча комісія ухвалила рішення, що голосування на виборах президента Росії відбудеться також на тимчасово окупованих територіях України.

Фото: Олена Кондратюк/Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-