Кондратюк і віцеспікерка Молдови обговорили ситуацію у Придністров'ї

Кондратюк і віцеспікерка Молдови обговорили ситуацію у Придністров'ї

Укрінформ
Заступниця голови Верховної Ради Олена Кондратюк і віцеспікерка парламенту Молдови Дойна Геман під час зустрічі обговорили непросту ситуацію в Придністров'ї.

Як передає Укрінформ, про це Кондратюк написала у Фейсбуці.

"Уважно стежимо за її розвитком та безумовно підтримуємо територіальну цілісність Молдови. Буде збережена Україна, буде збережена й Молдова. Безпека України - це безпека Молдови", - наголосила Герман.

Кондратюк звернулася до неї з ініціативою підготувати та ухвалити в парламенті Молдови постанову про засудження депортації українських дітей Росією.

"Просимо Молдову не визнавати результатів так званих виборів президента Росії. Ці "вибори" очевидно будуть проводитися й на тимчасово окупованих територіях України. Демократичний світ не повинен їх визнавати взагалі, як і фейкове "обрання" президентом РФ міжнародного злочинця Путіна", - зазначила Кондратюк.

Читайте також: Київ рішуче реагуватиме на будь-які російські провокації у Молдові та Придністров’ї - МЗС

Співрозмовниці обговорили також міжпарламентську співпрацю в контексті спільного руху до вступу в Євросоюз.

"Не зважаючи на складну ситуацію в Молдові, вона надала Україні гуманітарної допомоги на 6.7 млн доларів США та прихистила у себе майже 100 000 наших громадян, жінок та дітей", - підкреслила Кондратюк.

Як повідомляв Укрінформ, у Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України наразі не підтверджують інформацію про те, що депутати невизнаного Придністров’я можуть звернутися до президента Росії Володимира Путіна і просити приєднати їх до РФ.

Читайте також: «Занепокоєння» Лаврова долею росіян у Придністров’ї є спробою дестабілізації Молдови - посол України

Раніше придністровський опонент Геннадій Чорба заявив, що на з'їзді так званих депутатів усіх рівнів від Придністров'я, який пройде 28 лютого, буде ухвалено звернення до Москви щодо приєднання сепаратистського регіону до РФ.

Фото: Олена Кондратюк, Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-