Лідер нідерландської ультраправої PVV заявив про підтримку України

Лідер нідерландської ультраправої PVV заявив про підтримку України

Укрінформ
Лідер нідерландської ультраправої PVV (Партія свободи) Герт Вілдерс, чия партія перемогла на дострокових парламентських виборах у Нідерландах і зараз намагається сформувати новий уряд, заявив про підтримку України.

Але він зазначив, що уряд Нідерландів, який нині тимчасово виконує свої обов'язки, не може укладати розраховану на 10 років угоду про підтримку України. Про це він написав у соцмережі Х, повідомляє Укрінформ.

«Війну, яку Росія розпочала проти України два роки тому, можна назвати лише незаконною та варварською. PVV підтримує Україну та готова обговорювати будь-яку форму допомоги. Але кабінет міністрів, що йде, не може укладати 10-річну угоду», - написав він.

Як повідомляв Укрінформ, Україна може розраховувати на довгострокову підтримку. Нідерланди готують і незабаром планують укласти безпекову угоду з Україною на наступні десять років. Ця угода є сигналом уряду про те, що Нідерланди хочуть підтримувати Україну протягом більш тривалого періоду часу у сферах безпеки, оборони, реконструкції та правосуддя.

Міністерка закордонних справ Нідерландів Ганке Брюїнс Слот зазначила, що Україна має бути впевнена, що може розраховувати на підтримку в довгостроковій перспективі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-