Україна може розраховувати на довгострокову підтримку: Нідерланди готують безпекову угоду

Україна може розраховувати на довгострокову підтримку: Нідерланди готують безпекову угоду

Укрінформ
Нідерланди незабаром укладуть з Україною безпекову угоду.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє урядовий портал.

“Незабаром Нідерланди укладуть з Україною безпекову угоду на наступні десять років. Ця угода є сигналом уряду про те, що Нідерланди хочуть підтримувати Україну протягом більш тривалого періоду часу у сферах безпеки, оборони, реконструкції та правосуддя. Таким чином Нідерланди допомагають Україні захиститися від Росії”, - йдеться у повідомленні.

Міністерка закордонних справ Нідерландів Ганке Брюїнс Слот зазначила, що Україна має бути впевнена, що може розраховувати на підтримку в довгостроковій перспективі.

Під час саміту НАТО у Вільнюсі 12 липня 2023 року Нідерланди оголосили, що, як і G7, укладуть з Україною угоду про безпеку. Відтоді Нідерланди ведуть переговори з Україною, щоб надати цьому змісту. Безпекова угода включає угоди про середньо- та довгострокову військову підтримку, співпрацю для зміцнення оборонної промисловості, підвищення (кібер)стійкості України та посилення оперативної сумісності української армії з НАТО.

Читайте також: Україна планує підписати безпекові угоди з понад 20 державами - експертка

Крім того, Нідерланди та Україна погодилися продовжувати співпрацю з відновлення та реконструкції, протистояти гібридним загрозам, залишатися відданими встановленню правди та справедливості для всіх жертв війни, продовжувати використовувати санкції для подальшого тиску на Росію.

Як повідомляв Укрінформ, Україна провела третій раунд переговорів із Нідерландами щодо укладення двосторонньої угоди про безпекові гарантії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-