Безпекові угоди не стануть черговим Будапештським меморандумом - Єрмак

Безпекові угоди не стануть черговим Будапештським меморандумом - Єрмак

Укрінформ
Керівник Офісу Президента Андрій Єрмак переконаний, що безпекові угоди, які Україна укладає з різними державами Європи і світу, не стануть черговим Будапештським меморандумом, бо вони є частиною процесу вступу України в НАТО.

Про це він заявив під час форуму «Україна. Рік 2024», повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Як я уже казав, що при цьому Президентові ніколи не буде Мінська-3, так і при цьому Президентові ніколи не буде Будапешту. Ми зробили усі висновки з помилок нашої країни за попередні періоди, і тому на сьогодні ми віримо в конкретику і юридичні зобов’язання. І саме на цьому будуються договори (двосторонні безпекові угоди – ред.), які ми вже уклали з 6 країнами. Я думаю, що найближчим часом ще декілька країн підпишуть такі двосторонні угоди», - сказав Єрмак.

Він нагадав, що на сьогодні Україна вже цими угодами «покрила майже весь Європейський Союз, залишилося ще чотири країни ЄС і три країни НАТО, з якими ще не укладено угод».

Читайте також: Безпекова угода та спільне виробництво зброї: Зеленський зустрівся з міністром оборони Швеції

«Кожна ця угода містить абсолютне підтвердження і підтримку майбутнього членства України в НАТО і ЄС. І тому ми розглядаємо це як проміжний етап до повноцінного членства України в НАТО, це вже робота конкретна щодо нашого вступу до Альянсу. Бо кожна ця угода містить підтвердження конкретної країни підтримувати нас на цьому шляху, а також адаптацію законодавства, військової промисловості і військового потенціалу до стандартів НАТО. Тому підписання цих угод – це вже відкритий процес вступу України в НАТО», - зазначив керівник ОП.

Читайте також: Україна підписала безпекові угоди з Італією і Канадою

Як повідомляв Укрінформ, на виконання домовленостей Вільнюського саміту НАТО Україна укладає двосторонні безпекові угоди із країнами-членами Альянсу. Відповідні угоди уже укладено з Великою Британією, Францією, Німеччиною, Данією, Італією і Канадою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-