Україна продовжує працювати над угодами про гарантії безпеки та над набуттям членства в НАТО - Єрмак

Україна продовжує працювати над угодами про гарантії безпеки та над набуттям членства в НАТО - Єрмак

Укрінформ
Україна укладає двосторонні угоди про безпекові гарантії, які є проміжним етапом до повноправного членства в НАТО.

На цьому наголосив керівник Офісу Президента Андрій Єрмак у Телеграмі, передає Укрінформ.

«Наша держава укладає безпрецедентні двосторонні угоди про безпекові гарантії, які є проміжним етапом до головної гарантії безпеки – повноправного членства в НАТО», - зазначив він.

Керівник ОП підкреслив, що угоди, які були підписані 16 лютого з Німеччиною та Францією, а до того – з Великою Британією, охоплюють багато сфер співпраці з міжнародними партнерами та «справжніми друзями України, які підтримують нашу державу з перших днів повномасштабної агресії РФ».

За його словами, у текстах угод йдеться про відновлення міжнародно визнаних кордонів України 1991 року, про спільне військове виробництво, локалізації, а також вони містять абсолютно конкретні цифри щодо допомоги Українській державі.

Водночас угоди містять положення про санкції, відповідальність держави-агресора, підготовку українських військових, пряму фінансову допомогу для стабільності української економіки, боротьбу з російською дезінформацією, співпрацю на рівні розвідок.

Читайте також: США забезпечуватимуть оборону України до її вступу в НАТО - посол Брінк про безпекову угоду

«Головне – це допомога нам у посиленні обороноздатності та нашої готовності до будь-яких спроб нових агресій», - акцентував Єрмак.

Він також додав, що всі угоди, які вже укладено, та які буде підписано згодом з іншими державами, містять усі необхідні позиції, що були закладені у Спільній декларації G7 про підтримку України, ухваленій на саміті НАТО у Вільнюсі влітку 2023 року.

«Україна працює також над тим, щоб кожна угода була надзвичайно змістовною й навіть виходила за межі базових умов, закладених у цій декларації, мала свої особливості з окремо взятою країною», - зауважив посадовець.

Як повідомляв Укрінформ, раніше Україна підписала безпекові угоди з Великою Британією, Німеччиною та Францією.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-