Столтенберг: Україна приєднається до НАТО - це питання не «якщо», а «коли»

Столтенберг: Україна приєднається до НАТО - це питання не «якщо», а «коли»

Укрінформ
Україна, її народ та військовослужбовці демонструють мужність і стійкість у захисті Батьківщини та продовжують досягати успіхів на полі бою за підтримки й допомоги союзників по Альянсу.

Як повідомляє Укрінформ, про це сьогодні під час телевізійного звернення з нагоди другої річниці повномасштабного російського вторгнення в Україну заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг.

«Сьогодні два роки, як Росія вторглася в Україну, розпочавши найбільшу війну у Європі з часів Другої Світової війни. Ситуація на полі бою залишається надзвичайно серйозною. Мета президента Путіна отримати домінування над Україною не змінилася, немає жодних ознак, що він готується до миру. Але ми не повинні падати духом. Україна демонструє видатні навички і запеклу рішучість знову й знову», - заявив генсек НАТО.

Він нагадав, що попри чисельні побоювання, Україна не зазнала колапсу протягом тижнів, а натомість змогла звільнити половину території, яка була захоплена Росією з початку вторгнення, витіснити Росію із значної частини Чорного моря та завдати важких втрат російським військам.

«Але найголовніше - Україна зберегла свою свободу і незалежність. Це стало можливим завдяки мужності й рішучості, які були посилені масштабною військовою та економічною допомогою від союзників по Альянсу. Лише протягом минулих днів і тижнів союзники оголосили про нові пакети допомоги на мільярди доларів. Вони включають такі ключові сили і засоби, як артилерійські боєприпаси, засоби протиповітряної оборони і бойові катери. А також обладнання і запасні частини для літаків F-16, безпілотники і обладнання для розмінування», - зазначив Столтенберг.

Читайте також: Напад Росії на НАТО може статися дуже несподівано - Гопко

Він зауважив, що Путін розпочав цю війну, щоб закрити двері НАТО, заперечити право України обирати власний шлях. Але він досяг абсолютно протилежного: зараз Україна є ближчою до НАТО, ніж будь-коли раніше, сказав генсек.

За його словами, НАТО допомагає Україні у досягненні дедалі більшої взаємосумісності її Збройних сил із силами Альянсу. Україна й НАТО разом відкривають новий Центр аналізу, тренування та освіти в Польщі, надалі поглиблюють політичні зв’язки через Раду НАТО-Україна, де проводять консультації та приймають рішення разом.

«Україна приєднається до НАТО - це не питання «якщо», а «коли». Готуючи вас до цього дня, НАТО і надалі стоятиме поруч з Україною. Заради вашої і нашої безпеки», - наголосив Столтенберг.

Читайте також: З F-16 Україна матиме право атакувати військові цілі у Росії - Столтенберг

Водночас офіційна сторінка НАТО опублікувала у соцмережі X відеоролик з українськими військовими, які проходили навчання у західних країнах, що зачитують рядки Гімну України.

"Слава Україні", - йдеться у короткому дописі Альянсу.

Як повідомлялося, 24 лютого 2022 року Російська Федерація розпочала повномасштабну, нічим не спровоковану агресивну війну проти України. З першого дня російської агресії НАТО та країни-союзниці надають Україні на її збройним силам політичну та практичну допомогу, включаючи постачання військового обладнання, сучасної зброї, боєприпасів, продовжує тренувати українських військовослужбовців, які боронять Батьківщину від російських загарбників.

Фото: gdpr-info.eu 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-