Зеленський у Львові зустрівся з американськими сенаторами

Зеленський у Львові зустрівся з американськими сенаторами

Фото
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський у Львові зустрівся з американськими сенаторами. Говорили про ситуацію на полі бою та подальшу підтримку України.

Як передає Укрінформ, про це глава держави сказав у своєму вечірньому відеозверненні.

«Зараз – у Львові, робочий день. Спочатку була зустріч із Прем’єр-міністром Данії Метте Фредеріксен, потім – зустріч з американськими сенаторами – делегація на чолі з Чаком Шумером. Хороші перемовини і ще один корисний день для України», - повідомив Зеленський.

Він зазначив, що на зустрічі з делегацією американського сенату передусім подякував за позитивне голосування щодо пакету підтримки нашої держави, наших воїнів.

«Цей пакет не рядовий, він має фундаментальне значення для нашого захисту і з точки зору його змісту, і з точки зору того, який сигнал дає світу підтримка чи не підтримка цього пакету. Демократії не мають самоусуватися з історичного процесу, з процесу захисту усіх тих цінностей, які визначив наш сучасний світ», - наголосив глава Української держави.

Читайте також: Зеленський: Демократії не мають самоусуватися з історичного процесу захисту цінностей

Під час зустрічі він поінформував сенаторів «про ситуацію на полі бою зараз, про прямий зв’язок між тим, яку зброю мають наші воїни, і тим, якого результату досягає наш спільний ворог».

«Достатність артилерії, достатність далекобійності — це ключові речі для нас, для наших Сил оборони. І, звичайно, дуже активно працюємо, щоб вже в цьому році позбавити російські літаки можливості домінувати у небі поблизу фронту. А також — над проєктами спільних оборонних виробництв. Обговорили з американською делегацією відповідні пріоритети», - сказав Президент.

Читайте також: Зеленський: Маємо принципово посилювати санкції і ліквідувати всі російські хитрощі

Як повідомляє Президент України у Телеграмі, візит американських сенаторів до України є серйозним меседжем з боку Сполучених Штатів Америки.

«Цей візит – серйозний меседж з боку США, американського народу. Він говорить про те, що Сполучені Штати нас підтримують. Американці на боці правди, і у нас спільні цінності», – підкреслив глава Української держави.

У зустрічі брали участь лідер демократичної більшості в Сенаті Чак Шумер, сенатори Річард Блументаль, Джек Рід, Майкл Беннет, Меггі Гасан.

Як повідомляв Укрінформ, Сенат США у фінальному голосуванні підтримав законопроєкт, який передбачає допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню у 95 млрд доларів, 61 млрд з яких - для України.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-