Організація американських держав ухвалила декларацію до другої річниці вторгнення РФ в Україну

Організація американських держав ухвалила декларацію до другої річниці вторгнення РФ в Україну

Укрінформ
Двадцять п'ять країн-учасниць Організації американських держав (ОАД) ухвалили декларацію до другої річниці від початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну.

Про це повідомив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба в соцмережі Х, передає Укрінформ.

Він подякував країнам, які взяли участь у розробці документа, особливо Антигуа і Барбуді за презентацію та Аргентині за головування у Постійній Раді ОАД.

«Потужна декларація, яку сьогодні підтримали 25 держав-членів ОАД, чітко зазначає, що російська агресія не буде терпимою і що підтримка України непохитна, незалежно від того, що Путін робить, щоб її послабити», — написав Кулеба.

Він також наголосив, що вдячний ОАД за те, що вона приділяє особливу увагу порушенням Росією прав людини в Україні, зокрема, прав дітей, «яких окупанти крадуть у нас, змінюють імена, позбавляють майбутнього на батьківщині».

«Америка та Україна об'єднані. Ми всі говоримо однією мовою, мовою демократії, свободи, прав людини та міжнародного права. Натомість мову війни обрала Росія, яку два роки тому справедливо вигнали з ОАД», - зазначив Кулеба.

Організація американських держав — міжнародна організація на американському континенті. ОАД була заснована в 1948 році для виконання переважно комерційних функцій. До складу ОАД входять 35 країн. Метою діяльності організації було проголошено мир і процвітання країн західної півкулі.

Читайте також: МЗС розробило Стратегію розвитку відносин України та країн Латинської Америки і Карибського басейну

Як повідомляв Укрінформ, торік Президент Володимир Зеленський запросив членів Організації американських держави долучитися до імплементації української Формули миру та підготовки Глобального саміту миру.

Фото: thecaribbeannewsnow.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-