МЗС розробило Стратегію розвитку відносин України та країн Латинської Америки і Карибського басейну

МЗС розробило Стратегію розвитку відносин України та країн Латинської Америки і Карибського басейну

Укрінформ
Міністерство закордонних справ України розробило першу в історії Стратегію розвитку відносин України та країн Латинської Америки і Карибського басейну.

Як повідомив у середу, 10 січня, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, Стратегія розрахована на п‘ять років, передає Укрінформ із посиланням на пресслужбу МЗС.

«Стратегія — це документ стратегічного планування, який має на меті виведення політичних, торговельних, економічних, культурних, гуманітарних та інших сфер співпраці на новий якісний рівень. Вона визначає основні напрями діяльності України в регіоні Латинської Америки і Карибського басейну в умовах протидії агресії РФ, необхідності забезпечення підтримки з метою відновлення справедливого миру в нашій державі та повоєнної відбудови», - поінформував Кулеба.

Зокрема, за його словами, Стратегія визначає такі цілі відносин України та країн ЛАКБ: забезпечення підтримки України зі сторони країн регіону в протидії російській агресії, деокупації тимчасово окупованих територій України, відновленні суверенітету та територіальної цілісності нашої держави в її міжнародно визнаних кордонах; забезпечення участі країн ЛАКБ у втіленні Формули миру Президента Володимира Зеленського; сприяння українським експортерам у виході на ринки країн ЛАКБ; збільшення обсягів торгівлі та інвестицій; підтримка українських громад в країнах ЛАКБ задля реалізації їх національно-культурних та мовних потреб; посилення української інформаційної присутності та боротьба із російською пропагандою; просування української культури.

Читайте також: МЗС спростувало фейк про обмеження на пересування українців усередині ЄС

Як повідомлялося, в 2020 році МЗС України розробило Азійську стратегію, а в 2022 році — Африканську. Розробка та втілення стратегії розвитку відносин із країнами Латинської Америки і Карибського басейну завершить процес якісно нового стратегічного охоплення всіх регіонів світу задля комплексного просування національних інтересів України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-