Кулеба - про затримку схвалення допомоги: Один день дебатів в одному місці коштує життя в іншому

Кулеба - про затримку схвалення допомоги: Один день дебатів в одному місці коштує життя в іншому

Відео
Укрінформ
Затримка зі схваленням допомоги для України коштує життя військовим, які захищають країну від російської агресії.

Як передає Укрінформ, про це в інтерв’ю провідній міжнародній журналістці телекомпанії CNN Крістіан Аманпур заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

«Я хочу, щоб усі пам’ятали, що проведення дебатів (з приводу схвалення допомоги Україні – ред.) кожного дня в одному місці, означає ще одну смерть в іншому місці», - наголосив Кулеба.

За його словами, окрім схвалення самої допомоги Україні у США, також слід пам’ятати про додатковий час, необхідний для транспортування зброї між країнами.

«Людям потрібно розуміти, що ухвалення законопроєкту (щодо виділення допомоги Україні у США – ред.) є важливим. Однак доставка матеріалів на лінію фронту займає певний час. Це рішення ще не ухвалене. До цього ще слід додати час на логістику. Увесь цей час наші солдати будуть жертвувати своїм життям на лінії фронту. Протистояти надзвичайно великим російським силам. Вони (українські воїни - ред.) творять дива, і за це їм слід віддати належне. Проте причиною, чому вони жертвують своїм життям, є те, що хтось ще дебатує щодо ухвалення цього рішення», - додав міністр.

Читайте також: Щойно Конгрес ухвалить допомогу Україні, поставки почнуться доволі швидко - Пентагон

Кулеба зазначив, що для того, щоб урятувати життя або мінімізувати втрати від протистояння російської агресії, допомога Україні потрібна «вже завтра».

Як повідомляв Укрінформ, Сенат США 13 лютого 70 голосами схвалив двопартійний закон про фінансування, що передбачає допомогу Україні, Ізраїлю та іншим країнам-союзникам без урахування заходів боротьби з імміграцією. Далі документ має бути схвалений Палатою представників і підписаний президентом. Проте нижня палата Конгресу США пішла на канікули, залишивши без розгляду схвалений Сенатом пакет допомоги Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-