Міжнародна конференція в Гаазі «Відновлення справедливості для України» відбудеться у квітні

Міжнародна конференція в Гаазі «Відновлення справедливості для України» відбудеться у квітні

Укрінформ
Міжнародна конференція “Відновлення справедливості для України” пройде 2 квітня у межах Всесвітнього форуму в Гаазі.

Про це повідомляється на сайті нідерландського уряду, передає Укрінформ.

“2 квітня 2024 року Нідерланди, Україна та Європейська комісія спільно прийматимуть міжнародну конференцію “Відновлення справедливості для України” на Всесвітньому форумі в Гаазі”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що міністри закордонних справ та юстиції різних країн зможуть висловити свою підтримку довгострокових зусиль у боротьбі з безкарністю та компенсації жертвам.

Метою конференції є, з одного боку, обміркувати суттєвий прогрес у документуванні та розслідуванні злочинів, скоєних під час повномасштабної війни. З іншого боку, конференція має на меті досягти прогресу за чотирма напрямками сьомого пункту мирного плану Президента Зеленського з десяти пунктів, у якому Нідерланди відіграють провідну роль. Це, зокрема, підтримка національного розслідування та переслідування міжнародних злочинів самою Україною; розслідування та судове переслідування злочинів на міжнародному рівні, включаючи злочин агресії; відшкодування заподіяної шкоди; міжнародна координація, співпраця та обмін інформацією.

Читайте також: Президент: Збираємо максимальну підтримку для трибуналу щодо агресії РФ проти України

Окрім представників Нідерландів, України, Європейської комісії та запрошених країн до заході долучаться представники Міжнародного кримінального суду, Ради Європи, Реєстру збитків, Євроюсту, Міжнародного центру з переслідування за злочин агресії проти України (ICPA), спільна слідча група та неурядові організації.

Як повідомляв Укрінформ, 14 липня 2022 року в Гаазі відбулася міжнародна конференція із притягнення до відповідальності за воєнні злочини в Україні (Ukraine Accountability Conference).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-