Сунак обговорив із президенткою Єврокомісії підтримку України

Сунак обговорив із президенткою Єврокомісії підтримку України

Укрінформ
Прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак у неділю провів телефонну розмову із президенткою Європейської комісії Урсулою фон дер Ляєн. У розмові політики підкреслили важливість надання підтримки українському народу.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється у пресрелізі на сайті британського уряду.

Спілкування британського прем’єра із Урсулою фон дер Ляєн відбулося напередодні другої річниці повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

«Прем’єр-міністр привітав нещодавню заяву про те, що Євросоюз надасть Україні 50 мільярдів євро підтримки, і окреслив роботу, яку здійснює Сполучене Королівство у рамках нашої угоди про співпрацю у сфері безпеки (з Україною – ред.)», – йдеться у пресрелізі.

Лідери також висловили обурення з приводу смерті російського опозиціонера Олексія Навального і підкреслили «надзвичайну важливість притягнення винних у російській системі до відповідальності».

Окрім цього, Сунак і фон дер Ляєн обговорили ситуацію у секторі Гази та Червоному морі.

Фон дер Ляєн написала у соцмережі Х, що під час спілкування з главою британського уряду обговорювалася тема підтримки України.

«Розділили рішучу прихильність підтримці України, а також миру і безпеки в Європі. Обговорили конфлікт на Близькому Сході; обов’язок захищати життя цивільного населення», – повідомила вона.

Читайте також: Франція передасть нові дрони Україні найближчими тижнями - глава МЗС

Очільниця Єврокомісії додала, що під час спілкування із Сунаком порушувалось питання співпраці уряду Британії та європейського агентства Frontex щодо протидії нелегальній міграції.

Як повідомляв Укрінформ, 1 лютого на засіданні Євроради всі 27 лідерів Євросоюзу дійшли консенсусного рішення щодо ухвалення Українського фонду в багаторічному бюджеті ЄС на 2024-2027 роки у розмірі 50 мільярдів євро.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-