Україна та США можуть підписати безпекову угоду і до саміту НАТО - Стефанішина

Україна та США можуть підписати безпекову угоду і до саміту НАТО - Стефанішина

Ексклюзив
Укрінформ
Україна і США можуть підписати безпекову угоду і до ювілейного саміту НАТО у Вашингтоні в липні, однак українська сторона фокусується на голосуванні Конгресом за пакет допомоги, оскільки це питання виживання.

Про це заявила віцепрем’єрка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина у коментарі Укрінформу на полях Мюнхенської безпекової конференції, відповідаючи на запитання про ймовірність підписання угоди Україна-США на липневому саміті НАТО.

«Відповідні переговори проводилися на рівні заступника керівника Офісу Президента Ігоря Жовкви. Як ви знаєте, Андрій Єрмак підтримує постійний зв’язок з Джейком Салліваном (радником президента США з питань нацбезпеки - ред.). Тобто з тактичної точки зору переговори проведені, стратегічно ухвалена декларація. Це рішення може бути ухвалене раніше», - сказала Стефанішина.

Водночас вона зауважила, що зараз уся увага української сторони зосереджена на більш нагальних рішеннях, яких потребує український народ і українські воїни.

Читайте також: Фінансування України відповідає суверенним інтересам США - Стефанішина

«Ми маємо спочатку вижити, а далі вже думати, як гарантувати свою безпеку. Тому ми фокусуємося на рішеннях, які мають бути ухвалені в березні (у Конгресі США – ред). Нам потрібно захистити українські міста, нам потрібно, щоб у «Патріотів» були снаряди. І це питання життя і смерті. Тому концентруємося на цьому. А гарантії безпеки точно будуть підписані», - наголосила віцепрем’єрка.

Як повідомлялося, нижня палата Конгресу США пішла на канікули, залишивши без розгляду схвалений Сенатом пакет допомоги Україні.

Сенат США 13 лютого 70 голосами схвалив двопартійний закон про фінансування, що передбачає допомогу Україні, Ізраїлю та іншим країнам-союзникам без урахування заходів боротьби з імміграцією. Далі документ має бути схвалений Палатою представників і підписаний президентом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-