Палата представників США пішла на канікули, не розглянувши законопроєкт про допомогу Україні

Палата представників США пішла на канікули, не розглянувши законопроєкт про допомогу Україні

Укрінформ
Нижня палата Конгресу США пішла на канікули, залишивши без розгляду схвалений Сенатом пакет допомоги Україні.

Як передає Укрінформ з посиланням на The Hill, Білий дім розкритикував за це спікера Палати Майка Джонсона.

Заступник речника Білого дому Ендрю Бейтс зазначив, що Джонсон скоротив робочий час і пішов на канікули «замість того, щоб покласти край шкоді, яку він завдає нашій національній безпеці».

«Кожен день, коли спікер Джонсон спричиняє погіршення нашої національної безпеки, Америка програє. І кожен день, коли він відкладає голосування, авторитет республіканців у Конгресі перед американським народом падає, – зауважив Бейтс. – Утеча на дострокові канікули лише погіршує обидві проблеми».

Бейтс зауважив, що в Палаті представників зросла кількість демократів, оскільки на довиборах у Нью-Йорку у вівторок переміг представник Демпартії Том Суоцці замість усунутого за шахрайство республіканця Джорджа Сантоса.

«Американський народ обурений шкодою, яку спікер Джонсон завдає національній безпеці Америки заради політики, як довели виборці у Нью-Йорку у вівторок», – сказав Бейтс.

За його словами, «замість того, щоб покласти край політизації безпеки країни, спікер Джонсон… тікає, відправляючи Палату представників на дострокові, незаслужені канікули, продовжуючи зміцнювати криваві воєнні зусилля Росії та іранський режим за рахунок американської національної безпеки, робочих місць у промисловості США та наших найближчих альянсів».

Керівництво Палати представників скасувало голосування у п'ятницю. Конгресмени повернуться до Вашингтона 28 лютого.

Як повідомлялося, тиждень тому група сенаторів від обох партій представила законопроєкт, який передбачає посилення безпеки на кордоні, а також надання допомоги Україні та Ізраїлю.

Читайте також: У Білому домі прокоментували заяви Трампа щодо надання позик замість допомоги іншим країнам

Республіканці, які вимагали, щоб допомога Україні була поєднана з діями на кордоні, стверджували, що заходи захисту кордону недостатні, а Джонсон заявив, що пакет «умре» відразу після прибуття до Палати представників. Вважається, що таким чином він виконував забаганку експрезидента Трампа, якому невигідно вирішити питання міграції до виборів, на яких той сподівається здобути перемогу.

Як повідомлялося, у вівторок Сенат 70 голосами схвалив двопартійний закон про фінансування, що передбачає допомогу Україні, Ізраїлю та іншим країнам-союзникам без урахування заходів боротьби з імміграцією. Далі він має бути схвалений Палатою представників і підписаний президентом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-