Економіка союзників України у 25 разів потужніша за російську: Британія закликає збільшити допомогу Києву

Економіка союзників України у 25 разів потужніша за російську: Британія закликає збільшити допомогу Києву

Укрінформ
Економіка партнерів України у 25 разів потужніша за російську, і слід зробити цю різницю ще більш відчутною, щоб перемогти РФ.

Про це заявив міністр закордонних справ Великої Британії Девід Кемерон на конференції з питань безпеки у Мюнхені, передає Укрінформ із посиланням на Sky News.

"Подивіться, що мають союзники України. Якщо скласти наші економіки, ми перевершуємо РФ у 25 разів. У нас є можливість надати (Україні - ред.) дипломатичну, військову, економічну та моральну підтримку. Ми просто маємо врахувати цю різницю", - сказав глава МЗС Британії.

Кемерон наголосив на лідерстві Великої Британії у наданні підтримки Україні, адже Лондон першим надав Києву системи озброєння та нові гарантії безпеки.

Коментуючи допомогу Україні, британський міністр сказав: "Чи достатньо ми робимо зараз? Ні, я хочу, щоб ми робили більше".

Він зауважив, що Велика Британія робить усе можливе, ЄС проголосував за пакет підтримки України. Тепер необхідно, щоб Конгрес США зробив такий самий крок.

Читайте також: Британія надасть Україні тисячі безпілотників

"Якщо всі ці три допомоги об'єднаються, я думаю, це матиме реальні наслідки... Він (Путін - ред.) не виграє, випробовуючи наше терпіння", — заявив міністр.

Як повідомлялося, нижня палата Конгресу США пішла на канікули, залишивши без розгляду схвалений Сенатом пакет допомоги Україні.

Сенат США 13 лютого 70 голосами схвалив двопартійний закон про фінансування, що передбачає допомогу Україні, Ізраїлю та іншим країнам-союзникам без урахування заходів боротьби з імміграцією. Далі документ має бути схвалений Палатою представників і підписаний президентом.

Фото: X

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-