У Пентагоні кажуть, що будуть ефективно працювати з новим головнокомандувачем ЗСУ

У Пентагоні кажуть, що будуть ефективно працювати з новим головнокомандувачем ЗСУ

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський має право обирати, хто очолить Збройні сили країни, і США будуть ефективно працювати з новим головнокомандувачем ЗСУ.

Про це заявила помічниця міністра оборони США з питань міжнародної безпеки Селеста Валландер, повідомляє Укрінформ з посиланням на Reuters.

«Президент Зеленський є президентом своєї країни, а Україна, на відміну від Росії, має демократичний цивільний контроль над Збройними силами», - сказала представниця Пентагону.

Валландер назвала Олександра Сирського «досвідченим і успішним командиром».

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський провів зустріч із головнокомандувачем Збройних сил Валерієм Залужним та подякував за два роки захисту України.

Президент призначив генерал-полковника Олександра Сирського головнокомандувачем Збройних сил.

Сирський від початку бойових дій на сході України був начальником штабу АТО. Зокрема, був одним із головних командирів сил АТО під час боїв за Дебальцеве взимку 2015 року. Координував вихід українських військових з Дебальцевого. Сформована Сирським група "Барс" прикривала вихід ЗСУ з міста.

Читайте також: Подоляк пояснив рішення Зеленського про оновлення керівництва ЗСУ

У 2016 році він очолював Об'єднаний оперативний штаб ЗСУ, який координує оперативні дії різних українських силовиків на Донбасі. У 2017 році був командиром усієї Антитерористичної операції на сході України, яку згодом замінила Операція об'єднаних сил.

З 6 травня до 5 серпня 2019 був командувачем Об'єднаного оперативного штабу Збройних сил. З 5 серпня 2019 — командувач Сухопутних військ ЗСУ.

На початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну Сирський відповідав за оборону Києва, згодом був одним із командувачів контрнаступу ЗСУ на Харківщині.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-