Французький депутат - про допомогу Україні: У нас є зобов'язання щодо результату, а не засобів

Французький депутат - про допомогу Україні: У нас є зобов'язання щодо результату, а не засобів

Укрінформ
Голова комітету закордонних справ Національної асамблеї Франції Жан-Луї Бурланж вважає, що європейські країни мають негайно мобілізуватися та допомогти Україні чинити опір, в іншому разі європейці ризикують надовго зійти з політичної сцени.

Як передає Укрінформ, про це депутат заявив в інтерв'ю France Inter.

«У нас немає зобов'язань щодо засобів, у нас є зобов'язання щодо результату. Якщо ми не дозволимо Україні продовжувати чинити опір, то вона буде під загрозою. Ми повинні допомогти їй захистити себе, поки вона не зможе повернути свою територію, і ми зобов'язані досягти результату», - заявив Бурланж.

Він нагадав, що Швеція збільшила свій військовий бюджет на 40%, фіни також готуються захищатись, водночас, на думку депутата, Франція робить недостатньо: «ми робимо менше, ніж німці, ми робимо менше, ніж британці, і я думаю, що це має змінитися, але це важко, тому що у нас є військова система, яка значною мірою базується на силі стримування, яка забирає велику частину наших ресурсів».

Читайте також: Україна та Франція готують кілька проєктів у сфері відбудови економіки

За словами Бурланжа, Європа має мобілізуватися, оскільки, «якщо Росія переможе, європейці надовго зійдуть зі сцени»

Як передавав Укрінформ, Франція поступово змінюватиме характер оборонної допомоги Україні, ставлячи за мету наростити виробництво озброєнь безпосередньо в нашій державі. Про це заявив посол Франції в Україні Гаель Весьєр.

Нагадаємо, Президент Франції Емманюель Макрон закликав європейців бути готовими підтримати Україну, щоб компенсувати можливе скорочення американської допомоги.

Фото: France Inter Presse

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-