НАТО і США вважають кадрові зміни у Збройних Силах суверенною справою України

НАТО і США вважають кадрові зміни у Збройних Силах суверенною справою України

Укрінформ
Будь-які кадрові зміни у Збройних силах України, у тому числі на рівні їх оперативного керівництва, є суверенною справою України, на яку не можуть мати жодного впливу Брюссель або Вашингтон.

Про це у середу у Брюсселі під час спільної пресконференції за підсумками зустрічі радників з національної безпеки країн Альянсу заявили генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг та радник із національної безпеки США Джейк Салліван, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Саме так вони відповіли на запитання журналістів щодо реакції на повідомлення про можливі зміни у керівництві Збройних сил України.

«Українці мають говорити самі за себе. Питання про майбутнє будь-якого військового персоналу - це суверенне рішення, яке приймає суверенна країна. Очевидно, що обраний лідер має робити свій вибір, хто очолюватиме оперативне військове керівництво. Все, що я можу сказати: з точки зору Сполучених Штатів, ми маємо намір продовжувати підтримувати українську владу і українських військових у їх зусиллях. Але кадрові рішення, - це справа українців. Ми не можемо це вирішувати з Вашингтона, або звідси, з Брюсселя», - зазначив Салліван.

Генеральний секретар НАТО також заявив, що кадрові зміни у Збройних силах України – це суто українське рішення, з приводу якого в НАТО не може бути окремої точки зору.

Читайте також: У США немає альтернативи, ніж надати Україні необхідний пакет допомоги - Салліван

«Це українське рішення, і НАТО не може мати жодної точки зору стосовно цього. Але я вітаю дуже чітку заяву міністра закордонних справ Кулеби, який заявив, що будь-які зміни не зашкодять відносинам України з партнерами і з НАТО. Тож ми продовжимо нашу підтримку, - і саме це має значення», - зауважив генсек Альянсу.

Як повідомлялося, 7 лютого у Брюсселі під головуванням генерального секретаря НАТО відбулася зустріч радників з національної безпеки країн-членів Альянсу. Вони обговорили підготовку до Вашингтонського саміту НАТО у липні поточного року, однією з головних тем якого учасники визначили продовження практичної допомоги для України у її боротьбі проти російської агресії та у зміцненні оборонних спроможностей країни.

Фото: twitter.com/JakeSullivan46

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-