Нове покоління європейських лідерів залишиться з Україною на її шляху до ЄС - Боррель

Нове покоління європейських лідерів залишиться з Україною на її шляху до ЄС - Боррель

Укрінформ
Після європейських виборів прийде нове покоління лідерів, які залишатимуться з Україною впродовж усієї її подорожі до Європейського Союзу.

Про це заявив високий представник ЄС Жозеп Боррель на засіданні Верховної Ради України, передає Укрінформ.

«Наступного року після європейських виборів уже нове покоління європейських лідерів сідатиме на потяги. І ці потяги, до речі, ніколи не запізнюються, попри бомбардування, вони безпечно доправили мене до Києва. Вони будуть продовжувати везти до вас відвідувачів. Але я впевнений, що це нове покоління залишатиметься з вами впродовж усього вашого процесу, упродовж усієї подорожі до Європейського Союзу. Це дуже важливий меседж, який я хотів би надіслати», – сказав він.

Боррель також наголосив, що в Європі чудово знають, що їхню безпеку обороняють українці на власних східних кордонах, і завдячують цьому. 

Як повідомляв Укрінформ, віцепрезидент Європейської комісії, високий представник Європейського Союзу з питань зовнішньої та безпекової політики Жозеп Боррель 6 лютого прибув до Києва.

Читайте також: Боррель: Єдність політиків і суспільства - ключова для перемоги України у війні

Вибори до Європарламенту проводяться раз на п’ять років, при цьому кількість депутатів від кожної з країн-членів визначається чисельністю її населення. Наступні вибори до Європейського парламенту пройдуть із 6 до 9 червня цього року.

Фото: Верховна Рада

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-