Боррель: Єдність політиків і суспільства - ключова для перемоги України у війні

Боррель: Єдність політиків і суспільства - ключова для перемоги України у війні

Укрінформ
Політичні розбіжності є ознакою демократії, але єдність політиків і суспільства є ключовою для перемоги України у війні.

Про це заявив високий представник ЄС Жозеп Боррель на спільному з Прем’єр-міністром України Денисом Шмигалем брифінгу в Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Україна продемонструвала надзвичайну стійкість, виняткову єдність суспільства та великий консенсус поміж головними політичними силами щодо ключових цілей країни. Існують політичні розбіжності, адже демократія – це, звісно, про політичні розбіжності, але єдність є ключовою для вашої перемоги. Я був радий сказати це членам Верховної Ради цього ранку", - сказав Боррель. 

Дипломат додав, що хотів підкреслити важливість збереження ефективної роботи механізму демократії, верховенства права та антикорупційних інституцій.

Читайте також: ЄС до кінця місяця зможе перезавантажити Фонд миру - Боррель

"Але також дуже важливо зберігати єдність країни для політичних сил і суспільства в умовах війни", – сказав очільник дипломатії ЄС.

Як повідомляв Укрінформ, віцепрезидент Європейської комісії, високий представник Європейського Союзу з питань зовнішньої та безпекової політики Жозеп Боррель 6 лютого прибув до Києва.

Фото: КМУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-