Стефанішина обговорила з прем'єркою Латвії завтрашній саміт Євроради

Стефанішина обговорила з прем'єркою Латвії завтрашній саміт Євроради

Укрінформ
Віцепремʼєр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина та прем’єр-міністр Латвія Евіка Сіліня обговорили завтрашній саміт Європейської ради, безпекові питання та початок переговорного процесу щодо вступу України в ЄС.

Про це Офіс Стефанішиної повідомив у Фейсбуці, передає Укрінформ.

Український урядовець підкреслила важливість ухвалення довгострокової фінансової підтримки України у розмірі 50 млрд євро. Зі свого боку прем’єр-мінстр Латвії запевнила, що її країна розуміє і непохитно підтримує необхідність довгострокової фінансової та військової підтримки України.

Окремо співрозмовниці обговорили початок переговорного процесу щодо вступу України в ЄС. Стефанішина поінформувала візаві про імплементацію рішення щодо відкриття переговорів, а також повідомила про очікування щодо необхідних додаткових рішень до початку виборчого періоду в ЄС.

Читайте також: Рішення ЄС про надання Україні €50 мільярдів однозначно ухвалять - Стефанішина

«Ми розраховуємо на підтримку Латвії у збереженні високої динаміки процесу. Важливо об'єднати наші зусилля для того ухвалення необхідних рішень у березні 2024 року, а саме затвердження переговорної рамки та початку безпосередніх переговорів», – зазначила віцепрем’єр-міністр.

Сторони приділили значну увагу безпековим питанням. Віцепрем’єр-міністр подякувала за постійну підтримку та наголосила, що Латвія як ніхто розуміє нагальність допомоги Україні, адже країна перебуває на «передовій» російської загрози.

Як повідомлялося, Ольга Стефанішина 31 січня перебуває з робочим візитом у Ризі.

Фото: Офіс Віцепрем’єрки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-