Зеленський сподівається, що США й далі допомагатимуть Україні, бо Європі одній не впоратися

Зеленський сподівається, що США й далі допомагатимуть Україні, бо Європі одній не впоратися

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський сподівається, що Сполучені Штати Америки не перестануть допомагати Україні, бо Європа одна не впорається, НАТО ослабне, а це загрожуватиме перерозподілом світу.

Про це він сказав в інтерв'ю німецькому телеканалу ARD, передає Укрінформ.

"Я вірю, що Європа не залишиться одна. Тут питання комплексне. Перше: Європа одна не справиться на тому рівні, на якому Україна отримувала до цього підтримку. Ні зброєю, ні фінансами. Напевно, якщо б уся Європа об’єдналася, вона змогла би дати достатню підтримку Україні, але Сполучені Штати мають такий вплив: коли сигнали не дуже позитивні, вони мають такий самий вплив на деяких лідерів Європи. Тому я вважаю, що якщо так станеться й у США, не дай Боже, буде затягування процесів щодо підтримки України - це матиме вплив на об’єднану Європу", - зазначив Зеленський.

Він окреслив наслідки ситуації, які можуть настати в разі відмови США допомагати Україні.

"І тут є послідовні проблеми. Перше - це дефіцит зброї, фінансів в Україні. Друге - я думаю, що втратиться союз між США і Європою. Третє - Європа сама зрозуміє, що це сигнал: якщо Україна не витримає, і Путін піде вперед - це сигнал від США щодо того, що Європа залишиться наодинці серед країн НАТО, хто буде протистояти Росії", - сказав Зеленський.

На його переконання, Путін цим скористається на 100%, і цей сигнал говоритиме про те, що і НАТО не буде таким міцним.

На думку Зеленського, якщо Сполучені Штати Америки відколються від НАТО, то ще хтось в Альянсі матиме іншу думку щодо безпекового союзу через економічні стосунки з Російською Федерацією.

Читайте також: НАТО слід готуватися до російських ракетних ударів по Європі - The Times

Так само, припускає Президент, може "посипатися" і санкційна політика західних країн щодо Росії за агресію.

"Тому, я вважаю, в цілому – перерозподіл світу, ось як це називається", – наголосив Зеленський.

Як повідомляв Укрінформ, допомога Україні від США у розмірі понад $60 мільярдів відкладається через розбіжності між демократами та республіканцями в Сенаті Конгресу США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-