ВАКС залишив депутата Дубневича під заочним арештом

ВАКС залишив депутата Дубневича під заочним арештом

Укрінформ
Апеляційна палата ВАКС залишила без змін запобіжний захід для народного депутата України, підозрюваного у справі щодо розкрадання газу на 2,1 млрд гривень, у вигляді заочного арешту.

Про це у Фейсбуці поінформувала пресслужба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, передає Укрінформ.

«29 січня 2024 року Апеляційна палата ВАКС підтримала позицію прокурора САП та відмовила у задоволенні апеляційної скарги сторони захисту на рішення ВАКС від 13.11.2023 про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою чинному народному депутату України, який обґрунтовано підозрюється в організації заволодіння майном держави (природним газом) на суму понад 2,1 млрд грн та легалізації незаконно отриманого прибутку», - зазначили у САП.

Читайте також: Із депутата Дубневича суд стягнув 56 мільйонів застави і передав ЗСУ

У прокуратурі розповіли, що після затримання підозрюваного та доставки його до місця проведення досудового розслідування слідчий суддя вирішить питання про застосування заходу.

Як повідомляв Укрінформ, 10 жовтня 2023 року депутату Дубневичу повідомили про нову підозру – у розкраданні газу на 2,1 млрд гривень. Слідство встановило, що ця схема діяла протягом 2013-2017 років.17 жовтня Національне антикорупційне бюро України оголосило Дубневича в розшук. Згодом депутат вийшов на зв'язок і заявив, що перебуває в лікарні.

2 листопада ВАКС оголосив Дубневича в міжнародний розшук. Суд зважив на наявність підтвердженої інформації про перебування обвинуваченого за кордоном та неявку його на судові засідання.

13 листопада минулого року ВАКС заочно арештував депутата Дубневича.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-