Допомога Україні від США надійде, і не буде потреби у плані «Б» - Кулеба

Допомога Україні від США надійде, і не буде потреби у плані «Б» - Кулеба

Укрінформ
Допомога Україні від Сполучених Штатів Америки надійде, і не буде потреби застосовувати так званий план «Б».

Про це на брифінгу у Миколаєві сказав міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, відповідаючи на запитання кореспондента Укрінформу, чи є в України план «Б», якщо допомога від США і надалі затримуватиметься.

«Ми вважаємо, що таки спрацює план «А» і допомога надійде. Маємо чіткі запевнення з боку адміністрації президента Байдена, що вони докладуть усіх зусиль, щоб це сталося», - сказав міністр.

Крім того, за його словами, наближається 1 лютого, коли також і Єврорада має ухвалити рішення про надання Україні макрофінансової допомоги.

«Ми також отримали чіткі сигнали, що це рішення буде ухвалене. Напередодні 1 лютого ми з керівником Офісу Президента Андрієм Єрмаком зустрінемося з міністром закордонних справ Угорщини, яка має застереження до цього плану фінансування. Тому я думаю, що у нас є всі підстави для обережного оптимізму», - зазначив Кулеба.

Читайте також: За день-два буде зрозуміло, чи буде угода для допомоги Україні - сенатор США

Як повідомлялося, допомога Україні від США у розмірі понад 60 млрд доларів відкладається через розбіжності між демократами та республіканцями в Сенаті Конгресу США.

Фото: МЗС України

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-