Словаччина підтримає виділення Україні €50 мільярдів з боку Євросоюзу - Шмигаль

Словаччина підтримає виділення Україні €50 мільярдів з боку Євросоюзу - Шмигаль

Укрінформ
Прем'єр-міністри України і Словаччини Денис Шмигаль і Роберт Фіцо під час зустрічі досягли низки домовленостей, зокрема в питанні підтримки Словаччиною програми Ukraine Facility, яка передбачає виділення Україні 50 млрд євро з боку Європейського Союзу.

Як передає Укрінформ, про це Шмигаль повідомив у Фейсбуці

«Щойно завершили зустріч із Прем’єр-міністром Словаччини Робертом Фіцо. Дійшли згоди з низки питань і маємо конкретні домовленості. Уряд Словаччини не блокуватиме купівлю Україною зброї та техніки у словацького бізнесу. Будемо співпрацювати у питанні поставок з боку словацької компанії техніки для зведення оборонних рубежів. Словаччина підтримає програму Ukraine Facility, яка передбачає виділення Україні 50 млрд євро з боку Європейського Союзу», - зазначив Шмигаль.

За його словами, Фіцо запевнив у повній підтримці євроінтеграційних прагнень України.

«Україна та Словаччина продовжать плідну співпрацю заради безпеки та процвітання наших країн. Вдячні словацькому народу, який допомагає Україні та українцям у ці непрості часи», - наголосив Шмигаль.

Читайте також: МЗС відповіло Фіцо: Не може бути компромісу щодо територіальної цілісності ні України, ні Словаччини

Як повідомляв Укрінформ, 20 січня Фіцо заявив, що виступає проти вступу України в НАТО.

Він пообіцяв привезти з собою до Ужгорода гуманітарну допомогу і вкотре наголосив, що Словаччина на державному рівні не допомагатиме Україні зброєю.

Шмигаль анонсував, що мав намір провести переговори зі словацьким колегою з метою зняття можливих перепон на шляху до реалізації програми Ukraine Facility.

Фото: Денис Шмигаль, Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-