Кислиця: Радбез ООН важливий для документування свідчень реінкарнації Ріббентропа

Кислиця: Радбез ООН важливий для документування свідчень реінкарнації Ріббентропа

Укрінформ
Україна визнає важливість платформи Ради Безпеки для документування свідчень сучасної реінкарнації Ріббентропа та його поплічників.

Про це на засіданні Радбезу ООН у понеділок заявив постпред України при ООН Сергій Кислиця, реагуючи на виступ глави МЗС Росії Сергія Лаврова, який звинувачував Захід у наданні військової допомоги Києву, передає власкор Укрінформу у Нью-Йорку.

«Ці свідчення, безсумнівно, будуть використані в майбутніх судових процесах проти російських воєнних злочинців», – наголосив Кислиця, зауваживши, що особа, яка запросила проведення засідання РБ (Лавров - ред.), «швидко втекла із зали».

Він нагадав, що Російська Федерація надіслала запит на обговорення в РБ постачання зброї. «Адже поставки зброї та військової техніки, які Росія отримує, зокрема, з Ірану та КНДР, продовжують підживлювати конфлікт і призводять до збільшення кількості жертв серед цивільного населення України», – зазначив він.

Кислиця розповів про «свідчення, а точніше повне зізнання», зроблене минулого тижня заступником голови Ради безпеки РФ Дмитром Медведєвим. «Він відкрито й чесно виклав у своєму Телеграм-каналі справжні цілі російської війни проти України: убити всіх українців, якщо вони хочуть мати власну незалежну державу». 

Це маніфест геноциду, простий і зрозумілий, який можна порівняти хіба що з іншим маніфестом, написаним майже 100 років тому й відомим під назвою «Майн кампф», сказав постпред.

Читайте також: Зброя для України: пів сотні країн засудили лицемірство Росії, яка скликала Радбез ООН

За його словами, Росія звинувачує інших у неонацизмі, щоб виправдати свою агресію. «Насправді це психологічний феномен проєкції, коли власні думки, почуття та ідеї приписуються іншим», – зазначив Кислиця.

Він також зауважив, що, попри посилення ракетних атак з боку Росії, «статистика жертв зменшилася, тому що більшість російських ракет не досягають своїх цілей» завдяки протиповітряній обороні, яку надають Україні союзники. 

Як повідомляв Укрінформ, у понеділок Рада Безпеки ООН на вимогу Росії провела засідання за участю міністра закордонних справ РФ Сергія Лаврова для чергового «засудження» постачань зброї Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-