Усі лідери партій парламенту Британії привітали безпекову угоду з Україною - посол

Усі лідери партій парламенту Британії привітали безпекову угоду з Україною - посол

Укрінформ
Посол Великої Британії в Україні Мартін Гарріс запевнив у повному консенсусі в британському парламенті щодо безпекової угоди з нашою країною.

Про це посол Великої Британії заявив в інтервʼю Європейській правді, передає Укрінформ.

«Після повернення в Лондон, він (премʼєр Ріші Сунак – ред.) представив Угоду в парламенті і всі лідери партій в парламенті привітали і підтримували нову Угоду з Україну. Це свідчить про повний консенсус у парламенті і спільноті Великої Британії. Буде ратифікація, але ратифікація вступу до НАТО. Це також дуже важливий момент», – сказав дипломат в інтерв’ю українською мовою.

Гарріс зауважив, що безпекова угода з Британією важлива для України та європейської безпеки і прем’єр-міністр Ріші Сунак мав всі повноваження, щоб підписати цю Угоду.

Крім того, посол Британії зазначив, що його країна пишається тим, що була першою європейською країною, яка постачала летальну зброю Україні. Зараз, за його словами, британська зброя більш орієнтована на окуповані території, насамперед Крим.

«Досягнення ЗСУ в Криму у 2023 році – це дуже важливо і мало геостратегічний ефект. Я думаю, що це буде пріоритет ще для цього року», – наголосив Гарріс.

Читайте також: Британський міністр оборони закликав Європу збільшити підтримку України

Стосовно питання застосування зброї по території Росії, британський дипломат заявив, що це стратегія України, а не партнерів і саме Україна має створити стратегію для перемоги.

Як повідомлялося, 12 липня на полях саміту НАТО у Вільнюсі лідери країн G7 погодили Спільну декларацію про підтримку України. У документі йшлося, зокрема, про роботу над конкретними двосторонніми довгостроковими зобов'язаннями та домовленостями у сфері безпеки.

12 січня відбулося підписання безпекової угоди між Україною та Великою Британією. Вона передбачає сторічне партнерство, щорічне надання додаткової допомоги впродовж десяти років й автоматичне надання Україні зброї в разі будь-якої агресії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-