Зеленський вважає принизливими заяви деяких країн про ескалацію з боку РФ у разі вступу України до НАТО

Зеленський вважає принизливими заяви деяких країн про ескалацію з боку РФ у разі вступу України до НАТО

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський розцінює як принизливі і зрадницькі заяви деяких країн щодо потенційної ескалації з боку РФ у разі вступу України в НАТО.

Про це він сказав на зустрічі зі студентами у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Україна не в НАТО, тому що деякі країни – скептики. Чого боїться ця група країн? Вони бояться ескалації з боку Росії. Це офіційне ствердження. Я зараз не можу сказати, які це країни. Але це звучить дуже образливо. Якщо вони кажуть, що буде ескалація з боку Росії, це говорить про те, що війна, яка зараз триває, не їх. Тому я вважаю, що це принизливо і зрадницьки щодо України… Це говорить про те, що для них нинішня ситуація в Україні, де близько третини територій окуповано, де скільки людей загинуло, – не ескалація", – заявив Зеленський.

Він наголосив, що перемогти Росію можна буде тоді, коли всі "будуть на боці закінчення війни" і думатимуть про безпеку суспільства, а не "свою політичну безпеку". "Ми боремося з їхнім скепсисом", – додав Президент.

Читайте також: Зеленський і Туск зустрілися зі студентами

Як повідомляв Укрінформ, Прем'єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо заявив, що виступає проти вступу України в НАТО, "тому що це буде фундаментом Третьої світової війни".

Генеральний секретар Альянсу Єнс Столтенберг заявляв, що до завершення активних бойових дій в Україні її повноправне членство в НАТО неможливе.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-