Шлях до ЄС і €50 мільярдів: Шмигаль анонсував зустріч із прем’єром Словаччини

Шлях до ЄС і €50 мільярдів: Шмигаль анонсував зустріч із прем’єром Словаччини

Укрінформ
Прем’єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що найближчими тижнями планується зустріч із главою уряду Словаччини Робертом Фіцо з метою зняття можливих перепон на шляху до реалізації програми Ukraine Facility.

Про це керівник українського уряду повідомив у Телеграмі, передає Укрінформ.

Прем'єр-міністр нагадав, що програма Ukraine Facility передбачає не лише виділення фінансової підтримки в розмірі 50 млрд євро, а й системну трансформацію України на шляху до ЄС.

«Наш уряд сформував драфт плану та бачення цього процесу. Від Європейської комісії отримали коментарі, які вже опрацьовуємо. Найближчими тижнями також плануємо зустріч із прем’єр-міністром Словаччини Робертом Фіцо, аби обговорити всі нагальні питання та зняти можливі перепони на шляху до реалізації Ukraine Facility», - заявив Шмигаль.

Читайте також: Урсула фон дер Ляєн сподівається на консенсус у ЄС щодо €50 мільярдів для України

Він додав, що Україна розраховує на ухвалення на саміті Європейської ради 1 лютого позитивного рішення про виділення Києву фінансової підтримки в розмірі 50 млрд євро за програмою Ukraine Facility.

Як повідомляв, Фіцо підтримав позицію угорського колеги Віктора Орбана щодо необхідності переробити план Європейського Союзу про фінансову допомогу Україні на €50 мільярдів. Зокрема, він підтримав рекомендацію щодо розділення фінансування на чотири транші, які можна було б щоразу змінювати й блокувати.

Саміт ЄС із затвердження поправок до багаторічного бюджету на 2024-2027 роки, які включають створення Українського фонду на €50 мільярдів, відбудеться 1 лютого.

Під час Європейської ради 14-15 грудня лідери європейських країн не змогли прийняти рішення щодо ухвалення поправок до багаторічного бюджету ЄС на 2024-2027 роки, яке було заблоковане Угорщиною.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-