Сікорський у Давосі згадав про «кишенькових Чемберленів» і закликав купувати авто для ЗСУ

Сікорський у Давосі згадав про «кишенькових Чемберленів» і закликав купувати авто для ЗСУ

Укрінформ
У світі не бракує «кишенькових Чемберленів», які готові пожертвувати українцями заради власного спокою. Лише українці повинні приймати рішення щодо того, чи вести переговори з Росією.

На цьому під час Українського сніданку в Давосі наголосив глава МЗС Польщі Радослав Сікорський, передає кореспондент Укрінформу.

«Що стосується переговорів (з Росією - ред.), то хочу поділитися одним із «законів Сікорського» про зовнішню політику: ніколи немає нестачі кишенькових Чемберленів, які готові пожертвувати іншими людьми, свободою інших людей заради власного спокою. І ми цього не маємо робити», - наголосив Сікорський.

Він додав, що коли когось ґвалтують, то йому не кажуть, що не треба нагнітати ситуацію і вести переговори з ґвалтівником, а приходять з допомогою.

«Отже, що відбувається на окупованих територіях з українськими людьми: їх силоміць русифікують, катують, викрадають їхніх дітей. Це жертви, які стосуються українців, а не нас. Отже, лише Україна може приймати рішення (щодо переговорів з Росією - ред.)», - наголосив глава польської дипломатії.

Читайте також: Глава МЗС Британії закликав США та Євросоюз швидше надати підтримку Україні

Він закликав усіх присутніх на Українському сніданку в Давосі робити так, як роблять в Польщі - купувати автомобілі для української армії.

«Я звертаюся до всіх тут: якщо у вас є зайві 10 тис. доларів, і ви хочете допомогти, купуючи пікап, то це буде доставлено просто на лінію фронту тим, кому це потрібно. Я знаю чоловіка, який вже доставив так 200 автомобілів, я тричі брав участь в таких поїздках. Це дуже значний внесок, який цінують на лінії фронту», - наголосив Сікорський.

Читайте також: Сікорський сподівається на чергові пакети допомоги Україні від США та країн ЄС

Раніше в інтерв'ю Укрінформу Сікорський розповів, що він особисто возить підрозділам ЗСУ допомогу, оскільки українці дуже цінують безпосередню підтримку і це піднімає моральний дух українських військових. Наприкінці липня він у групі волонтерів завіз українським підрозділам на схід України сім пікапів і понад 20 дронів. Автомобілі доставлено українським військовим неподалік лінії фронту і передано конкретним підрозділам, зокрема 26-й окремій артилерійській бригаді. Чинний глава МЗС Польщі тоді втретє приїхав з допомогою для українських військових.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-