Глава МЗС Британії закликав США та Євросоюз швидше надати підтримку Україні

Глава МЗС Британії закликав США та Євросоюз швидше надати підтримку Україні

Укрінформ
Міністр закордонних справ Великої Британії Девід Кемерон назвав війну Росії проти України боротьбою покоління й закликав США та Євросоюз швидше надати підтримку Києву.

Про це він заявив під час Українського сніданку в Давосі, організованого Фондом Віктора Пінчука, передає кореспондент Укрінформу.

«Для Британії все дуже зрозуміло: це боротьба нашого покоління, це те саме, що бути міністром закордонних справ у 1939-му і боротися. Ми знаємо, що якщо замирюватися, то буде тільки більше агресії, тому Британія першою надала протитанкову зброю, танки, артилерію. Ми підтримуємо Україну в цій боротьбі і будемо це робити, скільки буде потрібно», – сказав Камерон.

Глава британського МЗС також звернувся до колег зі США та ЄС із проханням надати підтримку, як і премʼєр-міністр Великої Британії Ріші Сунак під час свого візиту до Києва.

«Якщо ми всі зберемо всі наші економічні потенціали, то ми в 25 разів більші за російську економіку. Від нас вимагається, щоб це було ефективно зроблено, і тоді ми приведемо процес до логічного завершення», – підкреслив міністр.

Читайте також: Британія готова підтримувати Україну роками - Кемерон

Як повідомляв Укрінформ, премʼєр-міністр Великої Британії Ріші Сунак Ріші Сунак відвідав Київ 12 січня та запевнив у продовженні підтримки Британією українського народу.

Крім того, британський прем’єр та Президент України Володимир Зеленський підписали безпекову угоду на виконання домовленостей, узгоджених під час Вільнюського саміту НАТО. Безпекові зобов’язання Великої Британії за цим документом діятимуть до вступу України в НАТО.

Фото: Х / David Cameron

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-