Зеленський уперше зустрівся із президентами Сінгапуру та Руанди

Зеленський уперше зустрівся із президентами Сінгапуру та Руанди

Фото
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський уперше провів зустріч зі своїм сінгапурським колегою Тарманом Шанмугаратнамом й обговорив із ним перспективні напрями співпраці, серед яких – кібербезпека та сільське господарство. 

Як передає Укрінформ, про це Зеленський повідомив у соцмережі Х

Глава держави подякував президенту Сінгапуру за гуманітарну допомогу Україні, підтримку санкцій та резолюцій ООН.

Він поінформував Шанмугаратнама про українську Формулу миру та запросив Сінгапур долучитися до її реалізації, зокрема взяти участь у підготовці Глобального саміту миру.

Також Зеленський ознайомив колегу з тим, як Україна захищає мирну навігацію Чорним морем та залишається завдяки цьому гарантом світової продовольчої стабільності.

«Україна зацікавлена в розвитку відносин із Сінгапуром й іншими країнами регіону», – наголосив він.

Читайте також: Зеленський у Давосі: Цей рік має стати вирішальним

Крім того, Зеленський уперше провів зустріч з Президентом Руанди Полем Кагаме - обговорили необхідні зусилля для консолідації підтримки України країнами Африки.

Він поінформував Кагаме про Українську формулу миру і наголосив, що “голос країн Африки важливий для її реалізації”.

За його словами, “присутність представника Руанди на четвертій зустрічі радників у Давосі – важливий сигнал для інших країн регіону”.

“Україна відкрила посольство в Руанді й зацікавлена в розвитку відносин із цим регіоном. Ми готові бути постачальником сільськогосподарської продукції”, - зазначив глава держави.

Як повідомляв Укрінформ, понад сто глав держав та урядів збираються у швейцарському Давосі на щорічні збори Всесвітнього економічного форуму (WEF). 

Президент Володимир Зеленський у своєму виступі на WEF наголосив, що кожне зменшення тиску на агресора додає роки до війни.

Фото: Х/Володимир Зеленський

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-