У Давосі розпочинається Всесвітній економічний форум

У Давосі розпочинається Всесвітній економічний форум

Укрінформ
Понад сто глав держав і урядів збираються у понеділок, 15 січня, у швейцарському Давосі на щорічні збори Всесвітнього економічного форуму (WEF).

Як передає Укрінформ, про це йдеться у пресрелізі WEF.

Зазначається, що 54-та щорічна зустріч Всесвітнього економічного форуму, яка триватиме до 19 січня, буде скликана під темою «Відновлення довіри», щоб забезпечити важливий простір для того, щоб зробити крок назад і зосередитися на фундаментальних принципах довіри, включаючи прозорість, послідовність і підзвітність.

На WEF приймуть участь понад 100 представників урядів з усього світу, всіх основних міжнародних організацій, 1 000 компаній-партнерів Форуму, а також лідерів громадянського суспільства, провідних експертів, сучасну молодь, соціальних підприємців та ЗМІ.

Читайте також: Умєров у Давосі запропонував створити міжнародну групу щодо виведення військ РФ з України

Програма форуму складатиметься з чотирьох взаємопов’язаних пріоритетів: «Досягнення безпеки та співпраці в розколотому світі», «Створення зростання та робочих місць для нової ери», «Штучний інтелект як рушійна сила економіки та суспільства» та «Довгострокова стратегія щодо клімату, природи та енергії».

Читайте також: Зустріч у Давосі: Лубінець закликав світ об'єднатися для повернення всіх полонених українців

Як повідомляв Укрінформ, 14 січня у Давосі учасники зустрічі радників з питань національної безпеки та зовнішньополітичних радників країн щодо імплементації Формули миру розглянули другу п’ятірку пунктів Української формули миру та напрацювання з їх реалізації.

Президент України Володимир Зеленський 15 січня розпочне робочий візит до Швейцарської Конфедерації. За даними пресслужбу глави держави, у межах візиту Президент зустрінеться з головами обох палат парламенту, лідерами партій та Президенткою Швейцарії, візьме участь у Всесвітньому економічному форумі та проведе низку двосторонніх зустрічей.

Фото: WEF

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-