Канада надіслала Україні проєкт безпекової угоди - посол

Канада надіслала Україні проєкт безпекової угоди - посол

Укрінформ
Канада вислала Офісу Президента України проєкт безпекової угоди, щоб за наступні кілька тижнів мати детальний договір.

Про це заявила посол Канади в Україні Наталка Цмоць в інтервʼю Європейській правді, передає Укрінформ.

«Я дуже рада вам повідомити, що в п’ятницю,12 січня, Канада вислала Ігореві Жовкві копію угоди, щоб розпочати детальніші переговори, аби за кілька тижнів закінчити переговори між Канадою і Україною», – сказала Цмоць.

Посол Канади наголосила, що вважає слово «запевнення» дуже важливим, коли мова йде про безпекову угоду. Вона нагадала, що премʼєр-міністр Джастін Трюдо запевняв Президента України Володимира Зеленського під час його візиту у вересні, що Канада зобовʼязується надавати багаторічну підтримку і хоче це унормувати та переконатися, що Україна відчуває передбачуваність підтримки.

«Ми хочемо підготувати таку угоду, яку зможемо швидко надати Україні, щоб ми могли оголосити, що є угода між двома країнами. Ми вже довели, що Канада підтримує Україну. Тож у цій угоді буде те, що Канада вже робить», – поінформувала дипломат.

Читайте також: Безпекова угода з Британією буде взірцем для подібних угод з іншими країнами - Зеленський

Як повідомлялося, 12 січня відбулося підписання безпекової угоди між Україною та Великою Британією. Вона передбачає сторічне партнерство, щорічне надання додаткової допомоги впродовж десяти років й автоматичне надання Україні зброї в разі будь-якої агресії.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що станом на січень Україна веде перемовини про підписання аналогічних угод іще з 30 державами-партнерами, які підтримали декларацію лідерів G7.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-