Зеленський проведе у Давосі двосторонні зустрічі з представниками Євросоюзу і НАТО

Зеленський проведе у Давосі двосторонні зустрічі з представниками Євросоюзу і НАТО

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський у рамках робочого візиту до Швейцарії проведе двосторонні зустрічі з представниками ЄС і НАТО.

Про це Зеленський повідомив у Телеграмі, передає Укрінформ.

«У Давосі проведу важливі двосторонні зустрічі з представниками ЄС і НАТО, щоб підтримати динаміку нашої євроатлантичної інтеграції, а також із лідерами держав та великих бізнесів, щоб посилити оборонну та економічну стійкість України», - написав він.

Також Зеленський планує у Берні провести переговори з головами обох палат парламенту Швейцарії, керівниками партій і фракцій, президенткою Віолою Амхерд. «Подякую за принципову підтримку суверенітету й територіальної цілісності України», - зазначив Президент.

Читайте також: Безпекова угода з Британією буде взірцем для подібних угод з іншими країнами - Зеленський

Він висловив сподівання, що участь Швейцарії у Формулі миру та її відповідний досвід допоможуть наблизити справедливий мир на основі бачення України.

"Також говоритиму про повернення викрадених дітей, санкції та пошук механізмів для використання заморожених російських активів, співпрацю щодо гуманітарного розмінування, фінансової підтримки та відбудови України", - зазначив Зеленський.

Читайте також: Українські ініціативи поступово стають глобальними ініціативами - Зеленський

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський прибув до Швейцарії, де проходить Всесвітній економічний форум. На захід зібралися понад сто глав держав і урядів.

Зеленський 16 січня виступить зі спеціальним зверненням на ВЕФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-