Єрмак: Наш мирний план - не список побажань, а виважена і детальна пропозиція

Єрмак: Наш мирний план - не список побажань, а виважена і детальна пропозиція

Укрінформ
Мирний план Президента Володимира Зеленського – це не український список побажань, а виважена і детальна пропозиція.

Про це написав в авторському дописі у швейцарському виданні Neue Zürcher Zeitung глава Офісу Президента України Андрій Єрмак, передає Укрінформ. 

«Україну не злякають ні постійні бомбардування Росії, ні пафосні промови Путіна. Україна мусить перемогти і переможе», - переконаний Єрмак.

Він визнає, що після року глобальної невизначеності не дивно, що в багатьох країнах світу, виснажених терором Путіна, люди майже не звертають уваги на останні повідомлення про російські звірства. Але українці, які прагнуть миру та безпеки, залишаються непохитними в намірі захищати свої свободи та зірвати злочинну спробу Путіна побудувати свою нову імперію на українських землях.

У своїй статті Єрмак розповідає про російський повітряний терор останніх днів та зауважує, що вдаватися до невибіркового насильства з повітря змушений режим, чия армія настільки ослаблена на полі бою.

Читайте також: Україна, США та союзники провели таємну зустріч щодо мирного плану - Bloomberg

«Це той самий Володимир Путін, який з огляду на майбутні вибори неодноразово намагається переконати інші країни, що він відчайдушно прагне миру. Ось як виглядає мир в очах терористичної держави», - наголосив глава ОП.

Натомість Україна, підкреслив Єрмак, продовжує працювати з іншими країнами нам планом того, як має виглядати насправді справедливий і міцний мир. У Давосі, де розпочинається черговий економічний форум, будуть обговорені окремі пункти мирного план для України, ініційованого Президентом Зеленським, нагадав він.

Єрмак підкреслив, що це «не український список побажань, а виважена та детальна пропозиція», активна участь багатьох третіх країн додасть їй величезної легітимності.

Учасники обговорень, за його словами, вже продемонстрували надзвичайно сильну волю до відновлення миру та забезпечення справедливості. Ці зусилля та незмінна рішучість світу працювати над перемогою проти незаконного вторгнення Росії в Україну дають нову надію, що одного дня українці зможуть жити в безпеці, додав Єрмак.

Читайте також: До реалізації Формули миру вже залучені понад 80 держав - Зеленський

Як повідомляв Укрінформ, у Давосі 14 січня розпочалася четверта зустріч радників із питань національної безпеки та політичних радників лідерів держав щодо реалізації Формули миру.

За словами Єрмака, серед учасників цієї зустрічі - 81 країна та міжнародна організація. На попередній зустрічі, що відбувалась на Мальті, було 66 учасників.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-