Глава МЗС Франції пообіцяв Україні експертну допомогу на шляху до Євросоюзу

Глава МЗС Франції пообіцяв Україні експертну допомогу на шляху до Євросоюзу

Укрінформ
Франція готова надавати експертну допомогу Україні, аби прискорити досягнення нею критеріїв вступу до Євросоюзу.

Про це йшлося на зустрічі віцепрем’єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольги Стефанішиної з новопризначеним міністром у справах Європи та закордонних справ Франції Стефаном Сежурне, передає Укрінформ із посиланням на Урядовий портал.

"Ми дуже вдячні Франції, яка стала однією з перших країн-членів Європейського Союзу, що запропонувала надати свою експертну допомогу в процесі вступу України до ЄС. Цей обмін досвідом та експертизою не лише посилить Україну на шляху до членства, а й поглибить відносини між нашими країнами", – сказала віцепрем’єр-міністр.

Вона також підкреслила, що Україна спроможна пройти всі етапи переговорного процесу. "Ми чітко продемонстрували, що ні в уряді, ні парламенті не буде жодних затримок чи зволікань, коли йдеться про рішення, пов'язані з європейською інтеграцією. Окрім великої урядової команди, маємо сильну експертизу в громадянському суспільстві", - зазначила урядовець.

Своєю чергою Сежурне запевнив, що Франція підтримуватиме Україну на кожному кроці її європейського шляху і готова надавати експертну допомогу, аби прискорити досягнення Україною критеріїв вступу.

У контексті позачергового саміту Європейської ради, що відбудеться 1 лютого, Стефанішина та Сежурне обговорили підготовку рішень щодо України, зокрема ухвалення нового фінансового інструменту обсягом 50 млрд євро.

«Для нас життєво важливо мати рішення щодо багаторічної допомоги, тому що відповідний механізм забезпечує економічну стабільність і передбачуваність країни у перспективі. Розраховуємо на лідерство та підтримку Франції у досягненні відповідного консенсусу держав-членів», – заявила віцепрем‘єр-міністр.

Співрозмовники також обговорили процес євроатлантичної інтеграції України та очікування від майбутнього саміту лідерів Альянсу у Вашингтоні.

«У нас є солідне підґрунтя для прийняття політичних рішень на саміті. З часу саміту у Вільнюсі ми запустити повноцінно діючу Раду Україна-НАТО на всіх рівнях, підготували порядок денний реформ у секторі безпеки і оборони, комплексний план допомоги, а також дорожню карту для досягнення повної взаємосумісності. Усі члени Альянсу розуміють, що наступний крок до членства України в НАТО – на часі. Тож ми продовжимо працювати над цим, сподіваємось на вашу підтримку», – наголосила Стефанішина.

Читайте також: Кулеба: Перший візит французького міністра саме до Києва свідчить про пріоритетність України

Як повідомлялося, новий міністр у справах Європи та закордонних справ Франції Стефан Сежурне прибув із візитом в Україну 13 січня.

Фото: КМУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-