Франція привнесе всю свою політичну вагу для виділення Україні €50 мільярдів - глава МЗС

Франція привнесе всю свою політичну вагу для виділення Україні €50 мільярдів - глава МЗС

Укрінформ
Франція привнесе всю свою політичну і дипломатичну вагу на саміт Європейської Ради з тим, щоб Україні була виділена допомога в розмірі 50 млрд євро.

Про це заявив новопризначений міністр закордонних справ Франції Стефан Сежурне на спільному з українським колегою Дмитром Кулебою брифінгу в Києві, передає Укрінформ.

“Європейська Рада збереться на саміт 1 лютого, і ми мусимо зробити все належне, щоб зберегти єдність Європи з нагоди цієї зустрічі. Франція привнесе всю свою політичну і дипломатичну вагу, аби допомога в розмірі 50 млрд євро, яка передбачена Україні, була виділена”, – сказав він.

Сежурне відзначив, що ці кошти допоможуть українському бюджету фінансувати потреби освіти, охорони здоровʼя, юстиції та інших соціальних і економічних потреб, а також сприятимуть енергетичному переходу і модернізації транспортної інфраструктури України.

Читайте також: Кулеба: Перший візит французького міністра саме до Києва свідчить про пріоритетність України

Як повідомлялося, Стефан Сежурне прибув із візитом до української столиці у суботу, 13 січня.

Під час Європейської ради 14-15 грудня лідери європейських країн не змогли прийняти рішення щодо ухвалення поправок до багаторічного бюджету ЄС на 2024-2027 роки, що передбачає виділення Україні допомоги в розмірі 50 млрд євро. Це рішення було заблоковане Угорщиною. Тому лідери погодилися продовжити обговорення бюджету під час спеціального саміту на початку 2024 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-