Вступ України до ЄС: Стефанішина обговорила з єврокомісаром Варгеї подальші кроки у переговорах

Вступ України до ЄС: Стефанішина обговорила з єврокомісаром Варгеї подальші кроки у переговорах

Укрінформ
Віцепрем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина провела онлайн-зустріч з Комісаром ЄС з питань Європейської політики сусідства та переговорів з розширення Олівером Вергеї щодо подальших кроків після рішення Європейської Ради про початок переговорів про вступ з Україною.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Урядовий портал.

«З українського боку є повна мобілізація та необхідні спроможності для динамічного просування на євроінтеграційному шляху. У перший день роботи у новому році Верховна Рада підтримала у першому читанні законопроєкт про доброчесне лобіювання, що був визначений Єврокомісією як необхідний додатковий крок у Пакеті розширення», – зазначила Стефанішина.

Віцепрем’єрка запевнила, що предметом особливої уваги уряду є належна імплементація ухваленого законодавства у сфері захисту прав національних меншин. Стефанішина також повідомила, що наразі уряд України вже фіналізує план заходів із виконання рекомендацій по всіх секторах, визначених у Пакеті розширення.

У контексті подальших кроків співрозмовники детально обговорили підготовку переговорних груп, а також підготовку фактичного старту переговорного процесу про вступ до ЄС, включаючи офіційний скринінг (оцінка відповідності українського законодавства на відповідність законодавству Євросоюзу).

Читайте також: Перевірка Єврокомісією законів України може затягнутися до початку переговорів про вступ

Окремо вона наголосила на важливості передбачуваності та стабільності фінансової підтримки України в умовах продовження повномасштабної війни Росії, та висловила сподівання, що Європейська Рада на позачерговому засіданні 1 лютого затвердить запропонований пакет фінансової допомоги Україні.

Як повідомила пресслужба Кабінету міністрів, Олівер Варгеї за підсумками розмови написав у соцмережі Х, що Європейська Комісія продовжить відстежувати прогрес у виконанні рекомендацій, викладених у першій Доповіді щодо розширення ЄС по Україні.

За інформацією ЗМІ, Європейська комісія може 27 лютого оприлюднити оцінку щодо прогресу з євроінтеграційними реформами України, від якої залежить фактичний початок переговорів про вступ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-