Сунак прибув до Києва і запевнив: Британія - з українцями

Сунак прибув до Києва і запевнив: Британія - з українцями

Укрінформ
Прем'єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак прибув у п’ятницю з візитом до Києва та запевнив у продовженні підтримки Британією українського народу.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сторінці Сунака у соцмережі Х.

"Я перебуваю в Україні, щоб передати просте послання. Наша підтримка не може і не буде слабшати. Усім українцям: Британія з вами - стільки, скільки буде потрібно", - заявив британський прем'єр.

Читайте також: Прем'єр Британії у Києві оголосить про надання Україні нового пакету допомоги

Міністр оборони Британії Грант Шаппс заявив у п’ятницю, що візит британського прем’єр-міністра Ріші Сунака до Києва є підтвердженням непохитної підтримки України з боку Сполученого Королівства. Про це очільник оборонного відомства Британії написав у соцмережі Х.

«Ми сказали, що наша підтримка буде непохитною, і сьогодні ми це довели. Путін сподівався, що Захід буде відволікатися на події на Близькому Сході, але сьогодні ми зробили важливий крок, щоб збільшити нашу військову підтримку України, аби дати їй більше того, що вона потребує для перемоги», – написав Шаппс, коментуючи допис Сунака про прибуття в Україну.

Як повідомляв Укрінформ, раніше британський уряд повідомив, що прем'єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак 12 січня прибуде з візитом до Києва та оголосить про надання нового пакету військової допомоги Україні. Він також підпише з Президентом Володимиром Зеленським Угоду про співробітництво у сфері безпеки.

Напередодні зустрічі британський прем’єр підтвердив, що Велика Британія надасть Україні 2,5 млрд фунтів стерлінгів військової допомоги у 2024-25 роках. З них щонайменше 200 мільйонів підуть на закупівлю і виробництво військових дронів для України, в тому числі розвідувальних, ударних і морських дронів дальнього радіусу дії. Очікується, що більшість безпілотників будуть вироблені у Великій Британії, а МО Британії працюватиме з міжнародними партнерами, щоб збільшити кількість дронів, що надаються для оборони України.

Читайте також: Україна продовжила безвізовий режим для громадян Британії

Це фінансування також допоможе використати британські військові знання та оборонне виробництво для надання ракет дальнього радіусу дії, ППО, артилерійських боєприпасів та безпеки морського судноплавства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-