Президент Латвії: Час змінити наголоси і говорити про підтримку України до її перемоги над Росією

Президент Латвії: Час змінити наголоси і говорити про підтримку України до її перемоги над Росією

Укрінформ
Президент Латвії Едгарс Рінкевичс вважає, що партнерам час змінити наголоси і говорити про підтримку України до її повної перемоги над Росією, а не "стільки, скільки буде потрібно».

Про це Рінкевичс сказав на спільній з Президентом України Володимиром Зеленським пресконференції в Ризі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"На мою думку, настав час змінити наголоси. Ми часто говорили, що будемо підтримувати Україну стільки, скільки буде потрібно. Але головним політичним сигналом має бути те, що ми будемо підтримувати Україну до її повної перемоги над російським імперіалізмом», - сказав президент Латвії.

Він зауважив, що європейські партнери пройшли у війні Росії проти України вже декілька фаз: у лютому-березні 2022 року мало хто вірив, що Україна зможе встояти: «Хтось казав три дні, хтось казав три тижні, а незабаром уже буде два роки, як Україна воює».

«Сьогодні ми розуміємо, що отримаємо результат лише тоді, коли усвідомимо, що Україна має перемогти», - акцентував Рінкевичс.

За його словами, він особисто «говоритиме, переконуватиме, пояснюватиме в усіх форматах, на всіх зустрічах з колегами», що, попри складний час і вибори в багатьох країнах і до Європарламенту, необхідно максимально підтримати Україну, щоб вона перемогла.

Рінкевичс запевнив, що Латвія, окрім нового пакету військової допомоги, підготує, як мінімум 3 тис. українських військових, продовжуватиме реабілітацію не тільки військових, а й цивільних.

«Ми будемо підтримувати Україну. Це все, звісно, потребує часу і енергії, але це все у наших інтересах, тому що єдина стратегія, яка у нас зараз є - це перемога України», - резюмував Президент Латвії.

Читайте також: Латвія використає «Дім Москви» та інші активи РФ для допомоги Україні - Рінкевичс

Як повідомляв Укрінформ, 10 січня Президент України Володимир Зеленський здійснив візит до Литви, а сьогодні у першій половині дня він був в Естонії та перебуває в Латвії.

Увечері 11 січня Президент України Володимир Зеленський зустрівся у Ризі з Президентом Латвії Едгарсом Рінкевичсом.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-