Зеленський вважає, що пауза у війні піде тільки на користь Росії, тому її не буде

Зеленський вважає, що пауза у війні піде тільки на користь Росії, тому її не буде

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський заявив, що у Росії спостерігається певний дефіцит озброєння, тому пауза у війні піде тільки на користь агресору. 

Про це він заявив на зустрічі з представниками ЗМІ за результатами переговорів з президентом Естонської Республіки Аларом Карісом, повідомляє Укрінформ.

«Пауза на полі бою на території України - це не є пауза у війні. Це не говорить про припинення війни і це не веде до політичного діалогу з Російською Федерацією або з кимось іще. Ця пауза буде допомагати тільки Російській Федерації. Чому? Тому що ми розуміємо обсяги, скільки всього вони виробляють сьогодні (у плані військового озброєння – ред.). Ми знаємо, скільки вони виробляють дронів, артилерії на добу. Ми бачимо, чого їм не вистачає і чого у них великий дефіцит. І зараз ця пауза стане не просто замороженим конфліктом, це буде пауза, яка допоможе їм», - зазначив Зеленський

За його словами, саме про дефіцит озброєння у Росії свідчать їхні великі закупки «Шахедів» в Ірану, їхні домовленості про ракети. «Поки домовленості вони не досягли (про ракети – ред.). А також вони отримали уже більше мільйона артилерійських снарядів від Північної Кореї, і ми бачили приклади деяких ракет. Чому вони це роблять? Тому що вони не встигають виробляти своє, їхні склади були порожніми після початку повномасштабного вторгнення в Україну. Тоді вони прийшли з великою кількістю всього, що у них було накопичено», – пояснив Президент.

Читайте також: У Повітряних силах оцінили загрози від можливого постачання балістики з Ірану до РФ

Він зауважив, що, звісно, світ сьогодні також не встигає наповнювати склади України, але тим не менше світ допомагає Україні, а у Росії є дефіцит. І ми бачимо, зазначив Зеленський, як цей дефіцит впливає на їхню стійкість на полі бою.

«Дати паузу, ризикнути, дати 2-3 роки РФ - вона потім може просто переїхати нас. Ми би так не ризикували. І, слава Богу, все це вирішується в Україні, тому пауз на користь Росії точно не буде», - заявив Президент.

Він також звернув увагу, що всередині Росії сьогодні уже також немає надто великої підтримки війни. «Вони почали відчувати цю війну уже на собі. Санкції. Економіка у них спадає, вона не зростає. Дефіцит зброї. Я не хочу сказати, що це дуже швидко відбувається, але тим не менше все це відбувається. Я не кажу, що довга війна на користь Україні. Війна не йде на користь Україні будь-яка. Ми проти цієї війни з першого дня і будемо проти до останнього. Але сьогодні ця пауза - це можливість перегруповуватись для Росії», – підкреслив Глава Української держави.

Він нагадав, що на початку війни Росія втратила багато своїх бойових частин, бойових офіцерів, людей з досвідом у багатьох війнах, втратили кістяк «вагнерівців», і зараз вони хочуть це компенсувати. «Зараз вони хочуть нарощувати «вагнерівців», мобілізувати нових зеків і формувати нові бригади. І це знову ж таки свідчить, що є дефіцит людей. І це знову свідчить про те, що пауза буде іти їм тільки на користь», – додав Зеленський.

Читайте також: Застосування ракет КНДР по Україні створює нові міжнародні виклики - Південна Корея

Як повідомляв Укрінформ, Президент України 10 січня побував з візитом у Литві. 11 січня він прибув до Естонії.

Глава Української держави уже провів переговори з естонським колегою Аларом Карісом. Він також планує зустрітися з прем’єркою Естонії Каєю Каллас і виступити в естонському парламенті.

Фото: Офіс Президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-