У Повітряних силах оцінили загрози від можливого постачання балістики з Ірану до РФ

У Повітряних силах оцінили загрози від можливого постачання балістики з Ірану до РФ

Укрінформ
Ймовірна передача Іраном Росії балістичних ракет може стати викликом для протиповітряної оборони України, однак наразі Повітряні сили ЗСУ не мають інформації про їх постачання.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» заявив речник Повітряних сил Юрій Ігнат, передає кореспондент Укрінформу.

"Треба побачити, наскільки вони будуть ефективними, в якій кількості вони зможуть потенційно передати. Я хочу наголосити, що Повітряні сили поки що не мають такої інформації, щоб спростувати чи підтвердити щодо іранських ракет", - зазначив Ігнат.

Він зауважив, що мова про передачу іранських ракет Росії йшла ще рік тому, тож нічого неочікуваного не відбувається. Так само, за словами речника, зрозуміло, що Північна Корея буде співпрацювати з державою-терористом. Водночас він підкреслив, що нове озброєння ворога - це нові виклики для України.

"Нове озброєння, яке постачається, звичайно, носить нові загрози та виклики. Збивати балістику можна лише спеціальними засобами, такі як Patriot. Тому постачання балістичних ракет - це будуть виклики для нас. Ми маємо розраховувати на підтримку партнерів не лише резолюціями в Раді безпеки ООН, які ні до чого не приводять. Я думаю, що це сигнал для наших партнерів, щоб надавати Україні озброєння", - наголосив Ігнат.

Читайте також: Сеул попередив, що КНДР може продати Росії нові балістичні ракети

Речник припустив, що росіяни продовжать робити ставку на Shahed-136, якими і зараз атакують Україну. Щодо нових ворожих дронів з посиленими характеристиками, то за словами Ігната, вони, як і будь-яка інша повітряна ціль, так само збиваються.

«Чим більше він (дрон – ред.), тим більше він буде радіолокаційно помітний. Питання в засобах, щоб ми могли його діставати», - зазначив Ігнат.

Також він вкотре підкреслив, що найкращий спосіб захистити Харків від балістики - це знищення пускових установок на території, звідки запускають ракети.

Читайте також: Дефіцит ракет є, а до публікацій у західних ЗМІ слід ставитися з обережністю - Ігнат

«Все що можуть Сили оборони - роблять в цьому напрямку. Зрозуміло, що збивати тисячі ракет С-300, які має Росія на складах, у нас просто не вистачить жодних засобів. Тому кращий метод – це знищення пускових установок на територіях, звідки запускають ракети. Треба мати високоточне потужне озброєння для того, щоб зменшити кількість саме тих батарей, дивізіонів С-300, які Росія розташувала по передній лінії», - наголосив Ігнат.

Як повідомлялося, 10 січня близько 22:30 ворог завдав ракетних ударів по центральній частині міста Харкова. Дві ракети поцілили у будівлю готелю. Постраждали 13 людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-