Дефіцит ракет є, а до публікацій у західних ЗМІ слід ставитися з обережністю - Ігнат

Дефіцит ракет є, а до публікацій у західних ЗМІ слід ставитися з обережністю - Ігнат

Укрінформ
Речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат зазначив, що дефіцит зенітних керованих ракет в України справді є, проте до матеріалів у західних ЗМІ з цього приводу слід ставитися з обережністю.

Про це він заявив в ефірі телемарафону "Єдині новини", коментуючи статтю, яка вийшла у The New York Times, передає кореспондент Укрінформу.

"Давайте розберемося, хто попереджає - джерела, які знайшла газета The New York Times. Я дуже обережно ставлюся до таких заяв і висловлювань. Для чого вони робляться і кому це вигідно - теж питання. Не один раз вже коментував ці заяви і публікації від західних ЗМІ, вони з'являються вже не вперше", - зазначив Ігнат.

За його словами, треба з обережністю ставитися до подібних статей у західних ЗМІ.

Речник зауважив, що Україна сьогодні залежить від поставок західного озброєння, і йдеться не лише про зенітні керовані ракети.

Читайте також: Повітряні сили не підтверджують збиття «Шахеда» з реактивним двигуном

"У нас з'являється дедалі більше західної техніки, відповідно, вона потребує як обслуговування, ремонту, оновлення, поповнення, так і боєприпасів. Навіть радянські боєприпаси до зенітних керованих систем ми теж отримуємо від країн, які мають на озброєнні такі системи. Відбувається нормоване постачання відповідно до витрат. Якщо Україна витратила зараз чималий запас ракет, що були, на ці три атаки - одна більш потужна, потім йде тенденція до меншого застосування засобів повітряного нападу, - все одно це великий розхід, і зенітних керованих ракет зокрема", - пояснив Ігнат.

За його словами, військові виробництва в Європі, США та інших країнах набирають обертів, проте дефіцит певного озброєння все одно відчувається.

Читайте також: В ЄС попередили про відповідальність через ймовірне використання Росією ракет КНДР

"Тому дефіцит зенітних керованих ракет, зрозуміло, є, ніхто цього не приховує. Тому і з'являються такі побоювання в західній пресі. Думаю, західні партнери добре поінформовані про стан справ у нас з засобами протиповітряної оборони", - підсумував речник.

Як повідомлялося, днями видання The New York Times написало, що представники Білого дому та Пентагону попередили, що Сполучені Штати незабаром не зможуть утримувати українські батареї Patriot з ракетами-перехоплювачами, вартість яких може становити від 2 до 4 мільйонів доларів за штуку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-